pátek 13. listopadu 2015

cer

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4724576,00.html

European rabbis: new anti-Semitism / Nový antisemitismus v EU

  Izraelský informační server ynetnews.com informuje o konferenci evropských rabínů (CER), která se sešla v Athénách. Stálá konference židovských náboženských vůdců Starého kontinentu tvrdě odsoudila rozhodnutí Evropské unie o známkování produktů   pocházejících ze Západního břehu. Rozhodnutí bude mít ekonomický dopad na izraelské hospodářství, ale i velký politický dopad, chápe se jako jednostranné favorizování Palestinské autority v blízkovýchodním konfliktu.
  Rabíni zcela po právu obviňují evropskounijní předáky z rozsévání smrtonosného antisemitismu a podkopávání existence státu Izrael. Nazývají evropskounijní rozhodnutí bídným krokem, jehož původ leží v nenávisti ke státu Izrael. Evropskounijní političtí tajtrlíci jsou mistři dvojích standardů vzhledem k Izraeli a jeho sousedům. Rabíni se ptají, proč Evropská unie nepožaduje známkování původu o  produktech z Iráku a Sýrie.  Na světě jsou stovky jiných podobných konfliktů a oblastí jejichž samostatnost Unie neuznává a žádné známkování produktů nepožaduje. Podle prezidenta CER rabbiho Pinchas Goldschmidta se jedná o vlnu nového evropského antisemitismu.
  Ynetnews vyjmenovávají další oblasti s podobnými konflikty. O Kašmír se vedou boje od 1947, Unie nežádá ani na Indii, ani na Pakistánu podobné známkování. Tibet byl nezávislý po staletí, dovolí si Unie žádat něco podobného na Číně? Západní Sahary se protiprávně zmocnilo Maroko, maročtí osadníci exploatují toto území, zde Unie též dává přednost zbabělému mlčení. Turecko okupuje severní Kypr a reakce Unie?

Žádné komentáře:

Okomentovat