neděle 29. listopadu 2015

kertezs

h..ttp://www.ilfoglio.it/cultura/2015/09/03/imre-kert-sz-lislam-conquista-leuropa-infantile___1-v-132364-rubriche_c265.htm

L’islam conquista l’Europa infantile” / Islám porazí infantilní Evropu

  Imré Kertézs je velký maďarský spisovatel současnosti, velká hvězda středoevropského Parnasu. Málokdo v Evropě může mít větší aspiraci patřit mezi nesmrtelné.  V 2002 dostal Nobelovu cenu. V 1944 deportován do Osvětimi.
  Zázrakem se zachránil a dočteme se o tom v geniálním a velmi čtivém  "Člověk bez osudu". Svým posledním dílem projevil velkou odvahu, která je mu vlastní, ale není normou mezi spisovateli a literárními kritiky. Konečně se na něj  spustila lavina nenávistného jedu, hlavně ze strany skandinávských politickokorektních, sociální demokracií placených mediálních prezentátorů.
  Italské il Foglio píše, že o jeho poslední knihu "Poslední útočiště" není mezi italskými vydavatelskými domy zájem. Proč? Spisovatel obviňuje Evropu, že vyprodukovala Hitlera a nyní něco podobného,  když otevřela bránu islámu. Evropa nemá odvahu mluvit o rase a náboženství, zatímco islám zná jen jeden jazyk - jazyk nenávisti pro jiná náboženství.   
  "Chci hovořit o tom, jak islám zaplavuje, okupuje  a zničí Evropu. Sebevražedný liberalismus, stupidní demokracie, která je obětí svých vlastních lží a totálního popření sebe sama".
   Již v 2009, během izraelské operace v Gaze, literáti vesměs zbaběle útočili na Izrael, ale Kertézs to odmítl: " Izrael bojuje o svoji existenci, bojuje o život a já se s ním solidarizuji". Od té doby jsou patrné výhrady literárních politruků vůči spisovateli. 
   Spisovatel píše: " Pacifismus není správnou odpovědí na teror. Evropa zapomněla, kdo je jejím nepřítelem a kdo spojencem. Civilizace, která není ochotná jasně proklamovat svoje hodnoty, je na cestě ke zkáze. Když myslím na Evropu budoucnosti, představuji si silnou Evropu, sebejistou, ochotnou diskutovat, ale nikdy nerezignovat na své hodnoty.
  Nezapomínejme, že Evropa je výsledkem heroického rozhodnutí: Atény se rozhodly postavit Peršanům na odpor". Kertézs varuje evropskou levici (tam patří i CDU): "Civilizace dospěla do stádia, že není schopna se bránit, ale nachází se dokonce v nepochopitelné situaci, kdy uctívá své nepřátele".
 

Žádné komentáře:

Okomentovat