neděle 29. listopadu 2015

turecko a unie

h..ttp://www.faz.net/aktuell/politik/fluechtlingskrise/fluechtlingskrise-kontingentloesung-fuer-tuerkei-nimmt-gestalt-an-13937583.html

Flüchtlingskrise Kontingentlösung für Türkei / V statisících rovnou z Turecka

  V pseudoušlechtile politicko korektním německém listě Frankfurter Allgemeine (FAZ) se dočítáme, že pro dnešní zasedání šéfů vlád zemí EU si Merkelová připravila nový návrh. Samozřejmě návrh v serii perverzí, které tato ženština plodí.
  Od zrušení atomových elektráren, omezení rodinných podpor, otevření hranic Evropy pro statisíce jejich nepřátel a nyní: dohandlovat s Tureckem  kontingent 400000 imigrantů přímo z Turecka. A další nebezpečné ústupky tureckému polodiktátorovi. Jaká trapnost a ponížení pro Evropu. Vladimír Putin jako odpověď na podlé sestřelení ruského letadla v Sýrii včera vyhlásil sankce proti Turecku, pokud se Turecko neomluví, nepotrestá viníky a nenahradí škodu. A Turecko to udělá. Adekvátní odpověď, což taky Rusové všech politických směrů očekávali. Stát existuje a jedná. A Evropané? Rozplizlá hrůza Merkelové a Junckera ustoupit až třeba k sebezničení, žádná hrdost, žádná budoucnost a ponižující přítomnost. Šéfové států EU by měli odmítnout jednat s Merkelovou a požádat Německo, aby ji nahradilo v Radě někým jiným. Důvod: zrada a negování principiálních evropských zájmů. Vedlo by to v Německu k jejímu pádu.
  FAZ informuje, že EU má nabídnout Turecku, že pokud omezí transfer lidí, EU převezme přímo z Turecka 400000 lidí. Merkelová s Junckerem to v pátek vymysleli. Kdo jim dal mandát na transfery lidí? Stalin sám si netroufal na na nějaké transfery podobného typu, musel to schválit Nejvyšší sovět. V EU stačí Merkelová s Junckerem.  Merkelová to dohandlovala se zeměmi, které jsou ochotny se na tom podílet: Rakousko, Švédsko, Finsko, Řecko a země Beneluxu. Ptal se někdo švédského lidu, že souhlasí s dalšími imigranty?
  Šéfové EU států se mají v neděli potkat a jednat o krizi s tureckým prezidentem. Unie zamhouří oči nad antidemokratickým počínáním Erdogana, nad potlačováním opozice, nad obojetnou politikou Turecka k islámskému státu atd.  Předsedové vlád samozřejmě nebudou zmiňovat včerejší vraždu předsedy asociace kurdských advokátů atd. Turecko dostane od EU finanční prostředky, liberalizaci vízové politiky - 75 milionů Turků má mít volný přístup do zemí Schengenu.  Unie urychlí vstupní proces Turecka, zavře oči nad nesplněnými kapitolami předvstupního procesu. A co hodlá Turecko nabídnout? Turecko má např. podle dohody z 2014 přijímat zpět imigranty, kteří nemají v EU právo na azyl - Turecko tvrdí, že to hodlá dodržovat, ale v jeho interpretaci, pouze pokud to nesníží celkový počet imigrantů do Evropy (a to je tajný údaj v hlavě tureckého diktátora). Imigranti se dál povalí do Unie, Turecko má jeden dlouhodobý cíl - srazit Evropu na kolena a islamizovat její obyvatelstvo a imigranti jsou jeho zbraní.
    Trapná evropská komise není schopna dojednat z Řeckem, aby řecké lodi silou zablokovaly vstup imigrantů na ostrovy (což Řekové řadu let prováděli) a problém imigrantů  je vyřešen. 
   

Žádné komentáře:

Okomentovat