neděle 15. listopadu 2015

vesti

http://vesti.lv/news/latynina-v-teraktah-vinovata-slabaya-franciya

Латынина: в терактах виновата слабая Франция / Slabá Francie si to zavinila


   Náhledy na zabíjení v Paříži mohou být různé, kupodivu i v Evropě u lidí, kteří se ohání evropskými hodnotami ve všech pádech, jako to často dělá barcelonský list la Vangardia.  Nevím jestli chce list rozesmát víkendové publikum, když jejich žurnalistka  z Paříže Gemma Saura - Enviada especial nám v hlavním článku listu sděluje: "Le Pen está bailando samba", tedy Marine le Pen si s radostí zatančí sambu, protože podle Gemmy Saury ji to navýší počty voličů. Perverze barcelonského plátku nezná limit, oblíbeným cílem jeho psavců  je též rasismus východoevropanů atp.

  Ale naštěstí existují i fundovanější a zajímavější způsoby psaní. Co píše Julia Latynina v rižských Vesti? Zcela přesná a odpovídající analýza velmi inteligentní žurnalistky. Když teroristé v Bataklanu zabíjeli,  křičeli: "To máte za Sýrii" - perfektní francouzštinou. Francouzské speciální služby sledují 1700 sympatizantů islámského státu a dalších 200, kteří se vrátili z bojů, bez jakéhokoliv omezení jsou tito úžasní lidé na svobodě.
   Žurnalistka klade čtyři principiální otázky po původu teroristů:  
První. Jsou to ti mladí muslimové, kteří řadu let naslouchali imámům v mešitách a slyšeli od místních francouzských pohlavárů, že se stále pro ně dělá málo.
Druhá. Kolik z nich byli členy arabských gangů pocházejících  z těch francouzských oblastí kam se policie bojí vstoupit.
Třetí. Kdo přesně z nich se vrátil a bojoval v Sýrii.
Čtvrtá. Kteří z nich pochází z těch uprchlíků, které s otevřenou náručí tak vítá francouzská liberální demagogie.
  Teroristé kříčeli "Je to odplata za válku v Sýrii". Ne, tak to není, je to za slaboduchou Evropu. Napoleon bojoval v Egyptě, Angličané krutým způsobem v Súdánu, Francouzi vedli osm let válku v Alžírsku a žádní islamisté neexistovali. Alžírská národní fronta zvítězila, přidala se k Sovětskému svazu a vedla boj za socialismus, žádný islám. Sovětský svaz se rozpadl a ejhle, v Alžíru se objevila stotisícová islámská armáda. Tenkrát unášeli letadla a zabíjeli ve Francii se slovy: "Za okupaci". Předtím dlouhá desetiletí nic takového. Neexistuje silný islám, je jen slabá Evropa.
    K tomuto teroristickému atentátu došlo proto, že policie má strach vstoupit do arabských oblastí, zapalování aut je oblíbenou aktivitou arabských band. Policie se nevměšuje, máme přece multikulturalismus. Do multikulturalismu se nepočítají Židé, ti v obrovských množstvích prchají raději z Francie, hrozí jim totiž přímo fyzická likvidace, připomeňme jen lednové vraždy Židů v supermarketu. 
  K tomuto teroristickému útoku došlo proto, že na druhé straně Středozemního moře se nachází stát Izrael, který již bojuje s islámským státem - Hamasem. Hamas má teorii, kterou aplikuje i v praxi, že všichni Židé musí být zabiti. Za peníze Organizace spojených národů se tyto hrůzy vtloukají šestiletým dětem do hlavy. Z arabských televizních stanic se ta hrůza denně šíří. Hamas používá děti jako živé štíty a bojovníky s bombami proti Izraeli. Ale cokoliv uslyšíte o Izraeli ve francouzské televizi bude o tom, že prokletí Židé opět zabili pokojné obyvatele Palestiny, kteří nechtějí nic jiné než mír.  Uslyšíte pohádku z pera Hamasu.
  K teroristickému zabíjení došlo proto, že když se před pár týdny valili imigranti do města Beziers, zakladatel organizace "Reportéři bez hranic" a starosta města  Robert Menard se odvážil projít čtvrtěmi města, kde se imigranti bez svolení usadili a řekl jim: "Nemůžete tu zůstat, je to privátní majetek a vy jste vylomili zámky". Francouzský tisk rozpoutal štvavou kampaň: "Menard - fašista atd.".
  K teroristickému zabíjení došlo proto, že když maďarská žurnalistka Petra Laszlo strčila do imigranta s dítětem, imigrant byl oslavován a odměněn - stal se trenérem madridského týmu. Ale pak vyšlo najevo, že dotyčný není obětí, ale vrahem, který zabíjel Kurdy. Syrská vláda i Kurdové to dokázali, ale dotyčný vrah reagoval "Jsem za mír" a vše odpuštěno. Západní tisk na aféru reagoval mlčením a ignorancí.
   K teroristickému zabíjení také došlo proto, že když Al Kaida spáchala něco podobného na madridském nádraží, za čtyři dny prohrála volby strana, která to chtěla pomstít.
   Příčina problému je v tom, že Francie ještě není islámskou zemí. Evropská civilizace se muslimům jeví jako absolutní zlo. Islám se neuspokojí dokud se Notre-Dame nestane mešitou, pokud se na Sorboně místo jaderné fyziky nebude učit Korán, ale nikdo z francouzské vládnoucí pseudoliberální kamarily to nepřizná.

Žádné komentáře:

Okomentovat