pátek 4. prosince 2015

kritika merkel

a.faz.net/aktuell/politik/inland/heitmann-tritt-aus-cdu-aus-scharfe-kritik-an-merkels-fluechtlingspolitik-13944364.html

Scharfe Kritik  / Proti Merkelové

     S neuvěřitelnou zarputilostí se drží Merkelová u moci, nemá většinu ve společnosti, vlastní stranu se jí podařilo tak zmanipulovat, že jí aplauduje (organizovaně). Nikdy v historii poválečné německé politiky se tak nevyostřil rozpor mezi sesterskými CDU a CSU jako nyní. V Unii nemá většinu v otázce imigrantů,  ale Merkelová setrvá ve svém fanatismu, třeba přes mrtvoly. Nikdo není schopen ji ohrozit v jejím vládnutí. Není to  vadný politický systém? Kde zůstala demokracie, pravomoci této zběsilé ženštiny se blíží pravomocím diktátorů.
  Asi je na čase změnit v evropských zemích politický systém. Přejít k přímějším formám demokracie. Konečně partaje, které vynesly Merkelovou, kdysi vynesly Adolfa Hitlera. Hitler prohrál prezidentské volby s Hindenburgem, ale za pár měsíců poté, když handlování komunistů, socialistů a křesťanského centra v parlamentu nikam nevedlo, se stal s 35% hlasy v parlamentu kancléřem. Nevyhrál u lidu, ale v perverzi politických stran.
 Změna k prezidentským systémům vládnutím s omezenou možností prezentace -  jednou za čtyři roky přímé volby hlavy exekutivy a většinový systém pro parlament, tedy  paralela amerického politického systému, by určitě prospěla evropské politické evoluci. Politické strany by ztratily částečně vliv  a zabránilo by to recidivám typu Merkelová a jiní jinde a obnovilo by to demokratické normy v evropských zemích. 
  Merkelové v současné politické hře postačuje, aby likvidovala odpor ve vlastní straně a částečně se jí to daří. Prosperita, která pramení z poslaneckých postů a jiných postů, spojených s vládnutím, umlčí drtivou většinu lidí. Např. obava ze ztráty postu v televizi, který je též spojen s partajemi a která by následovala po kritice vládnoucí kamarily, umlčí téměř všechny v médiích. Kupodivu kritická vystoupení komunistů proti ústřednímu výboru (i např. bolševiků proti Stalinovi) i když byla spojena s nebezpečím perzekuce, byla možná častější než vystoupení členů sociáldemokratické partaje proti Gabrielovi nebo členů CDU proti Merkelové. Jakou magnetickou přitažlivost má blahobyt a jak je degenerující.
   Ale přesto nás informuje Frankfurter Allgemeine, že bývalý ministr justice  a kandidát CDU na post prezidenta Steffen Heitmann vystoupil z CDU na protest proti imigrační politice Merkelové. Steffen Heitmann není leckdo, i v bývalé NDR prokázal svými disidentskými aktivitami neobyčejnou odvahu.
   Bývalý ministr se domnívá, že Merkelová dlouhodobě poškozuje Německo. Bývalý ministr činí Merkelovou přímo zodpovědnou za desetitisíce imigrantů, kteří se valí denodenně do Německa. Německé obyvatelstvo je zoufalé z politiky Merkelové.  Steffen Heitmann připomíná slova kancléřské přísahy "Odvrátit od německého lidu škody a nebezpečí", ale koho v dnešní Unii zajímá přísaha, brzo se toto slovo úplně vyškrtne ze slovníků.

   Na závěr dopisu vedení CDU  Steffen Heitmann píše: " Nikdy v mém životě - ani v bývalé NDR, jsem se necítil tak cize ve své vlastní zemi".


Žádné komentáře:

Okomentovat