neděle 27. prosince 2015

zemmour

a.ilfoglio.it/esteri/2015/12/18/

Se questa è liberté / To má být svoboda?

    Krásná země Francie s prohnilým politickým systémem - jak dlouho to ještě může vydržet. Volby do uměle vytvořených regionů, aby se líp vládlo těm, kteří už vládnou, volební mechanismus, aby se znemožnila jakákoliv alternativa. Pokud bychom aplikovali tento perverzní volební mechanismus vymyšlený socialistickými politruky na volby ve Španělsku, nedostal  by se Rajoy s partido popular vůbec do parlamentu. Merkelová by nebyla kancléřkou (bylo by to v tomto případě dobré), vládli by sociální demokrati, konzervativní strana v Británii by nikdy nebyla v parlamentu. Dobře to vymyslela francouzská vládnoucí klika, a co lid - ten se musí víc uvědomit a napravit.
Ve Francii to nezůstává bohužel pouze u volebního mechanismu, socialisté deformují brutálním způsobem školní systém a  zpolitizovali i soudy. Zavedli systém různých nátlakových skupin, které ve společnosti diktují do takové míry, až to vyvolává strach. Filozof Michel Onfroy prohlásil, že už nebude ve Francii publikovat, atmosféra není dobrá, spisovatel Houellebecq musí mít policejní ochranu před levicovou uvědomělou chátrou nebo před náboženskými fanatiky.
  A Eric Zemmour, tento žurnalista par excelence - kdysi říkali chartisté, že hovor s Jiřím Němcem je přijímání svátosti, pak to určitě též platí o Ericu Zemmourovi. Je samozřejmě centrem nevybíravých útoků politickokorektní luzy.
  Italské il Foglio píše o štvanici na tohoto žurnalistu a spisovatele, k němuž se přidaly i zpolitizované soudy. Počátkem prosince  odsoudil pařížský tribunál žurnalistu k pokutě 3000 eur, údajně pro šíření nenávisti proti muslimům. Obvinily ho dvě asociace: SOS rasismu a Licra, jsou to filiálky socialistické strany řízené jejími aparátníky. Co spáchal? V jednom hovoru prohlásil: "Muslimové mají své zákony, pramení z koránu. Žijí na předměstích francouzských měst, Francouzi odtud musí odejít. Spěje to k chaosu, povede to k občanské válce. Miliony lidí, kteří žijí ve Francii, ale nechtějí se stát Francouzi".  Tyto věty, s kterými se musí ztotožnit každý normálně myslící člověk, vyvolaly ve Francii nenávistnou hysterii, demagog Mélenchon, vůdce (nejspíš doživotní, jak je ve Francii zvykem) ultralevičáků poslal na Zemmoura své věrné, vedení televize i-Télé ukončilo se Zemmourem spolupráci. A soud jednal. Svoboda slova prý neznamená svobodu v šíření nenávisti.
   Liberální Boulevard Voltaire otevřel podpisovou akci proti rozhodnutí soudu, možno se přidat na : www.bvoltaire.fr/zemmour a podpořit skutečnou svobodu slova, ne svobodu dekretovanou socialistickými politruky, kteří dávno zradili svůj prvotní sociální ethos.
   Il Foglio píše, že na francouzkých předměstích imámové nahrazují učitele, lokální politici se paktují s islámisty, údajně aby se uchoval sociální mír, volební klientelismus je normou, což konečně nedávno kritizoval i odvážný socialistický poslanec Malek Boutih.

Žádné komentáře:

Okomentovat