úterý 26. ledna 2016

sloboda solidarita

Richard Sulik

   Současné Německo se podobá rozplizlé amébě.  Partaj-mediální diktatura a paralýza politického systému. V této atmosféře některá média reprodukují hovor, který poskytl Deutschlandfunku Richard Sulik, předseda slovenské "Sloboda a solidarita".
  Některá média se dokonce odvažují vsadit tento hovor do pozitivního komentujícího rámce, přinejmenším jim to zvedne čtenářskou základnu a popularitu. Proč? Po týdnech a měsících mediální lžipropagandy najednou pravda - jak jednoduchá a svěží a jaká rozkoš.  Podle slovenského politika se na Balkáně musí zavřít cesta. Ale žádný evropskounijní konsensus v tomto smyslu nevidí. Slovensko je zásadně proti masové imigraci. Silvestrovská noc v Kolíně a jinde dávají tušit jaká bude budoucnost. Slovensko si tento druh problémů nehodlá importovat do vlastní země. Svoboda a solidarita, což je v záhlaví jeho strany, to je apel na slovenské občany, nikoliv pro celý svět. 
   Slovenská vláda je ochotna pomáhat, ale v táborech v Turecku a Libanonu, "jsme ochotni se podílet i na těch 3 miliardách pro Turecko".
   Richard Sulik se vyjádřil i k evropskounijním dotacím pro Slovensko. Racionální argumentací rozbil demagogické konstrukce evropskounijních a německých politruků a mediálních podvodníků. Evropskounijní dotace  na Slovensku jsou zdrojem velkého zla. Přinesly obrovskou korupci a  mnoho deformací. V konečné bilanci jsme dostali, co jsme dali. Bez dotací bychom nebyli chudší, ale byli bychom svobodní od bruselského diktátu, říká slovenský politik. Je to pouze bruselské blabla, když říkají, že jde o společné rozvojové prostředky. Ne peníze, ale společný trh je potřeba. To není otázka peněz, ale dohod.
  K hysterii kolem možného konce celého Schengenu politik poznamenává: " Před 20 nebo 30 lety existoval společný trh a dobře existoval i bez Schengenu". Schengen je dobrý, ale lepší bude, když se v současné době jeho platnost pozastaví.
     

Žádné komentáře:

Okomentovat