neděle 21. února 2016

fatalni cesta

aaaajungefreiheit.de/debatte/kommentar/2016/fataler-sonderweg/

Fatální cesta

    Německý historik a novinář Michael Paulwitz v týdeníku Junge Freiheit bilancuje čtvrteční sešlost šéfů vlád zemí EU v Bruselu. K osmdesáti procentům  Němců a většině evropských zemí, kte se domnívají, že Merkelová nezvládá imigrační krizi, se nyní přidali i Francouzi. Rakousko stanovilo imigrantům hranici a spolupracuje s Makedonií a zeměmi Visegrádské čtyřky  na zablokování balkánské cesty.
Kvótám odzvonilo
  Pro Merkelovou může být jen slabou útěchou, že lucemburský ministr zahraničí Jean Asselborn ji zůstal věrný - tento politik vyniká ve štvaní proti východoevropským zemím.  A další věrný - Martin Schulz, pláče nad chybějící solidaritou východu. Žurnalista naznačuje, že tento nedostatek solidarity zachrání Německo před řáděním vůdkyně, popularita východní Evropy v Německu v posledních měsících prudce narostla. Chybějící solidarita? S čím?   Kůň, na němž rajtovala Merkelová a její poskoci, je mrtev - trefně poznamenává žurnalista. Tři čtvrtiny EU zemí nechtějí žádné kvóty a rozdělování Merkelovou a Junckerem pozvaných imigrantů.  Odpor proti Merkelové je tak silný, že se jí podařilo udat pouze 500 lidí. Kvóty vydávala Merkelová za základní pilíř evropského řešení, naštěstí se ukázalo, že tento pilíř uplácala z bahna a nepřežil. 
Fatální závislost na Erdoganovi
  V plánu Merkelové se klíčová role přisoudila Turecku. Turecko jako základna pro transfer lidí a pašeráky imigrantů ve velkém, mělo otočit. Výsledek jejího handlování  je pouze jeden - Německo a celá EU jsou čím dál tím víc závislé na skrupulózním Erdoganovi. Imigranti se do Řecka valí dál.  Všem rozumně myslícím je jasné, že Erdogan, který může imigranty lehce zastavit, bude chtít a taky už chce, další miliardy a ostatní a žádné imigranty nezastaví.
Nedůvěra k Merkelové
   V Berlíně se stále tváří, že se nic neděje, ignorují, že Evropa  razantně odmítá politiku Merkelová-Gabriel. Před summitem  přišli EU byrokrati s tzv.  plánem B: ochrana vnější evropské hranice a zřízení registračních center v Řecku. EU byrokrati ignorují jádro problému. Statisícům muslimských imigrantů to zpřístupní Evropu a unijní byrokrati nebudou nic řešit - to přenechají jednotlivým zemím (nemluvě o tom, že to vrhne Řecko do dlouhodobé politické a materiální nestability a ohrozí to základy této fragilní země). V Řecku sílí protesty proti plánu B. Na Kosu registrační centra zničí místní ekonomii - turistiku.  Tsipras je možná za nějaké miliardy ochoten k tomu přistoupit, ale řecký lid to odmítne. 
Evropské řešení je možné
  Uzavřít hranice. Německo musí jednoznačně deklarovat, že už žádné imigranty nepřijme (vůbec je to možné? říct něco takového je tam zločinem, levicoví a zelení fašizoidi vám podpálí auto). Jednotlivé členské země musí převzít zodpovědnost za svoji hranici. Německo chtíc nechtíc musí nasměrovat svoji politiku tímto směrem - jinak způsobí rozpad Unie.

Žádné komentáře:

Okomentovat