neděle 14. února 2016

medvedev

aaaafaz.net/aktuell/politik/sicherheitskonferenz/russland-die-schutzmacht-des-unrechts-14068626-p2.html?printPagedArticle=true#pageIndex_2

Rusko, protektor bezpráví..


   Píše ve Frankfurter Allgemeine Mathias Müller von Blumencron, vedoucí digitální redakce listu. Asi je rozumnější se podívat, odkud tento chlapík přišel než se začteme do jeho nesmyslů. Ze Spiegelu - z politickokorektní špíny infikované Augsteinovým antisemitismem. Ze lži udělá pravdu beze studu. A beze studu vrhne politickokorektní, ale nekorektní lži kam se mu ukáže, je super dobře zaplacen, tak proč ne?
   Co se dovíme (a většina Němců a médií čerpá právě z FAZ) o bezpečnostní konferenci v Mnichově? Kerry pláče, že nikdy lidstvo nečelilo tolika ohniskům možného konfliktu: globální terorismus, Kim Jong Un, boje na Ukrajině a v Sýrii, uprchlíci v Evropě. Asi se moc neorientuje v dějinách. Krize, které popisuje, nejsou ani tak hrůzné, jako je hrůzná neschopnost Kerryho, Junckera a Merkelové je řešit, nebo vůbec cokoliv řešit. To je jádro současných krizí, a pokud si národy nevyberou jiné, lepší vůdce, bude se to prohlubovat. Kerry končí svůj stesk zvoláním ne práci čest, ale proměnit svět v lepší místo k pobytu.
   A co píše Muller z Frankfurter Allgemeine o ruském vůdci, který se tam též prezentoval. Medvěděv varoval před třetí světovou válkou. Nelze se mu divit, pokud Juncker s Merkelovou a Obamou budou dál řídit západ, dojde to tam. Medvěděv si stěžoval na nepřátelskou politiku západu vůči Rusku. V r. 2007 si něco tak nepřátelského nedokázal představit. Vztahy mezi EU a Ruskem byly kompletně zničeny. Budoucnost mohla být podstatně růžovější, a to k oboustrannému prospěchu, podle Medvěděva. Nelze než mu dát za pravdu, bez výhrad.
   Od Mullera z FAZ se dovíme, že Medvěděv nemluvil o Krymu (proč taky), o podpoře Rusů separatistům na východě Ukrajiny. Rusko má též vést propagandistickou válku v Evropě. To je Mullerův velký objev, zatím se zdálo, že totální válku v Evropě vedou jenom politickokorektní.


   A velmoci stojí proti sobě, opět v r. 2016. Na jedné straně západ, super ušlechtilý, korektní (politicko), ustaraný (o svůj žravý blahobyt), sice si své chyby v blízkovýchodní politice uvědomuje, ale byly páchány v dobré víře a v zdravém idealismu. Na druhé straně ponížené a přehnaně reagující Rusko, které chce válečnými metodami rozšířit svůj vliv do východní Evropy a jiných zemských koutů a paktuje se i s diktátory jako je Assad. S kým se paktuje západ - se středověkými Saúdy, islámský stát by nevznikl bez spoluúčasti západu a aktivního působení Turecka. Západ zničil Kadáfího a nastolil hrůzu, která nyní v Libyi panuje. Západ narušil politickou rovnováhu v Pobřeží slonoviny a přispěl k likvidaci tradičního křesťanského politika v zemi. To ale ještě ve svých luxusních restauracích ve Frankfurtu žurnalisté FAZ nepostřehli.
   Ukrajinský prezident Porošenko si v emocionálním projevu stěžoval na ruskou agresi, ale proč jeho vojáci odstřelují vesnice kolem Doněcka a oběti jsou jenom civilní i když trvá řadu měsíců příměří? Proč konečně neschválila Rada autonomii pro východoukrajinské okresy, jak se dohodlo v Minském protokolu, to nezmínil. Porošenko se zastal i civilistů v Sýrii, kteří mají být zabíjeni ruskými letadly. Škoda, že se nezastal lososů u Astracháně, mohlo by být méně kaviáru, není až tak zdravý.
  Assad nesmí zůstat u kormidla, opakuje stále znovu a znovu žurnalista Muller. A Lawrow to sabotuje. Na jedné straně stojí prý západ zdravý svým idealismem a touhou po svobodě, po otevřené společnosti a po seberealizaci. A právě proto jsou miliony mladých mužů z Blízkého východu hnáni touhou po Evropě (zatím to vypadá, že dost taky touží po Němkách, nejen po otevřené společnosti). Na druhé straně mocí posedlé Rusko, brutální kapitalismus a homofobie, podpora krvavých rebelů, kteří střílí i do letadel na nebi plujících (extrémně poetická pasáž - nezapře Augsteinovu školu lží). A destabilizovat zdravý západ podporou radikálních populistů.
  Zdravý západ? V jedné Camusově eseji se píše, že v nemocnici se obvykle lidé v oddělení před márnicí cítí nejzdravěji.

Žádné komentáře:

Okomentovat