středa 4. května 2016

Curtis Scaparrotti

Utekl z blázince

   Americký generál. Do hlavního komanda NATO v Belgii poslal Obama generála, který svými projevy připomíná psychicky nemocného. Doufejme, že příští americký prezident Donald Trump jeho a jemu podobné pošle do důchodu s režimem krácené penze.
   Generál Curtis Scaparrotti vede Nato a asi brzo přijde válka i do Evropy. Obama namířil doktrínu paktu (a hlavice ne zrovna lidumilných zbraní) na Rusko, kromě osobní nenávisti k Putinovi žádný jiný důvod nenalézám, řekl by asi postpontský pilát. Ale nenávist, jak víme je silná, tak i kdyby měla být válka. Generál Scaparrotti vedl vojenské kampaně v Bosně a Libérii, v Afghánistánu vedl úplně všechno a má prý mít dobrý background, napsal sekretariát Obamy ve zdůvodňovací zprávě. Výsledky a důsledky těch bojů, které vedl, jsou spíš hrůzné než méně hrůzné. 
   A jak si všechno představuje, vysvětlil koncem dubna v senátním výboru. Strach a chvění, i senátoři vynesli haraburdí z protiatomových krytů a přenesou tam brzo své pracovny.  Putin prý chce NATO rozštěpit. Ruské bombardéry lítají nad Severním mořem bez ostychu a hlavně nad jedním americkým křižníkem, který tam nedaleko od Petrohradu střeží světový mír. Podpořil ho i generální tajemník Stoltenberg, Nato prý musí vyrukovat do východní Evropy, Rusko tam řádí, řekl tento velký dánský vojenský teoretik.
    Scaparrotti mimo Ruska vidí v imigrační krizi druhou velkou výzvu svého snažení. Nasazení válečných lodí v Egejském a Středozemním moři. Zachraňovat tonoucí a zrychlit obsazování Evropy.   

Žádné komentáře:

Okomentovat