čtvrtek 12. května 2016

putin

Dobré zprávy

Rusko

Ekonomové obchodního koncernu Metro se domnívají, že Rusko navzdor sankcím a propadu ceny ropy je na vzestupu. Spotřeba začíná opět růst. Metro vlastní síť velkoobchodů po celém světě. Ruské zemědělství vylepšilo svůj profil a v řadě komodit se stává exportérem.
  Při příležitosti zahájení provozu na čtvrtém vedení energetického mostu mezi Ruskem a Krymem prohlásil prezident Putin, že tak jako byla prorvána energetická blokáda poloostrova, tak to dopadne s dalšími blokádami Ruska. „Zde jsme nasadili nejmodernější technologie a velmi rychle jsme splnili zadání“, řekl prezident.  Spuštěním čtvrté energetické linky po dnu Černého moře se kompletně sloučily ruská a krymská energetická soustava.

CDU

Vzpoura proti Merkelové. Už jich bylo několik a žádná nevedla k cíli.  Tentokrát 17 poslanců strany v Bundestagu  vypracovalo kritický dokument, kde se praví, že ve straně neexistuje žádná diskuze, ona a její klan diktují ostatním. Volební výsledky do landtagů se blížily katastrofě. Podle dokumentu poslanců zradila CDU svoji tradiční pravicovou substanci.  V dlouhodobých průzkumech ztratila strana čtvrtinu tradiční voličské základny. Málokteré město má CDU starostu, v Německu je přímá volba těchto funkcionářů, a tak tato funkce svědčí o stranickém smyslu pro realitu. Na evropské úrovni politika Merkelové nemá kredit, píše se v dokumentu.
   Konzervativní volič se přestal s CDU ztotožňovat. 65% příznivců CDU nesouhlasí s imigrační politikou Merkelové. Dohoda s Tureckem je chybná, vytváří prostor pro permanentní závislost Evropské unie na turecké vládě. Nemůže se dovolit, aby statisíce lidí ilegálně a nekontrolovatelně vstupovaly do Evropy. S AfD se musí vést diskuze a ne stranu a její voliče skandalizovat. V dokumentu se připomínají hlavní body tradičního CDU programu: rodinná politika, justice, trh pracovní síly atd. Tyto body Merkelová a její klan nahradili levičácky zelenou demagogií. Dokument podepsalo 17 poslanců a jeden státní ministr.

Donald T. vítězný

Donald T. se v průzkumech veřejného mínění srovnal s Clintonovou. Oba mají nyní stejné šance na zvolení.  Ještě před pár týdny vykazovala bývalá ministryně od realitního magnáta velký odstup v preferencích, ten se vypařil v okamžiku, kdy se Američané začali víc zamýšlet nad volebním programem obou kandidátů. Prezidentské volby se konají 8. listopadu. Clintonová je úzce spřažena s americkým zkostnatělým establishmentem a provází ji řada skandálů.

Berlín, volby

Za 4 měsíce se konají v Berlíně volby do zemského zastupitelstva. Momentálně tam vládne klan SPD-CDU. Kdysi byly tyto strany politicky komplementární, nyní se proměnily v levičácky nazelenalé organizace mafiozního typu a jak jinak, vládnou už obvykle společně. Navzdor všem antidemokratickým tendencím pořád ještě se v Německu konají volby a tak jim to lid spočítá. V průzkumech se pseudokřesťanská CDU propadla na historické minimum 19%, ještě před rokem dostávala 30% preferencí, SPD spadla na 23%. Nově založená opoziční Alternativa pro Německo (AfD) se navzdor mediální nenávistné kampani, v obvykle levicovějším prostředí Berlína, vyšplhala na 15% preferencí. Zajímavé je, že v bývalém východním Berlíně by AfD volilo 18% lidí a CDU pouze 14%. Podstatně méně lidí než v západní části tam volí zelené partaje. Pouze třetina Berlíňanů je spokojena s berlínskou městskou vládou (senát). Volí se 18. září.

 Antiteror evropský koordinátor

Vypadá to dobře, minimálně napůl dobře. Evropský koordinátor Gilles de Kerchove potvrdil, že počet kandidátů djihadu stále klesá. „Udělali jsme velký pokrok, úspěšně je odrazujeme.“ Žádné cifry na tiskové konferenci neměl po ruce, tedy až příště. Vládnoucí skleníky v Bruselu a letiště jsou čím dál tím víc bezpečnější. A ještě dál dodal. Belgická policie začíná být taky úspěšná, ale zatím napůl, všechny adepty a organizátory teroru ještě nezavřela. 

Šťastná budoucnost ženy

Imám Nancy-Tomblaine  na konferenci „bratrství a spolupráce mezi náboženstvími“, organizované socialistickým politrukem a jinak starostou města Méty sdělil socanům a (anti)křesťanům tam přítomným velké ideje, které můžeme v budoucnosti očekávat  v praxi. „Kdyby ženy věděly, co všechno úžasného se skrývá v mužské dominanci, od jejich sociální, psychické, fyzické a kulturní ochrany, praktikované v muslimské společnosti, uvědomily by si, že něco tak úžasného v nemuslimském prostředí nedostanou. Imám pak pohovořil o sexuálních praktikách možných i málo nemožných, ale dovolených. Ve zprávě francouzských novin se neuvádí kolik katolických kněží a zelených levicových soudružek to na konferenci zapíchlo a konvertovalo k islámu.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat