úterý 21. června 2016

brexit

Konec Unie nablízku

Udatnost je terminus, který brzo unijní politruci vymažou z evropských jazyků. K čemu udatnost, když jsme tady my s Merkelovou a Junckerem, k čemu Diana na jelenu, když máme unijní krávy. Britští udatní váleční veteráni se s tím nesmířili a vykopali sekeru k ušlechtilé válce.
   Moc už jich nezbývá na tomto světě a o to silněji zní jejich apel. Pryč ze zbabělostí a unijní totality. Hrdinové Velké války vidí v Cameronovi podvodníka, který lže britskému lidu. Váleční veteráni vyzvali v otevřeném dopise britskou armádu, aby pamětliva velkých tradic, hlasovala pro Brexit. Přidala se k nim i spoluorganizátorka kampaně pro Brexit ministryně práce slečna Priti Patelová: „Tito lidé (veteráni) bojovali na všech frontách a my musíme ve čtvrtek též bojovat – za demokracii. Je směšné tvrzení, že Británie je v EU silnější. Šedesát procent našich zákonů tvoří anonymní škrabáci v Bruselu.“
   Není to poprvé, co se veteráni přidali k Brexitu. Falklandský válečný veterán generál Julian Thomson a bývalý velitel SAS (special air forces) generál Michael Rose aktivně vystupují na straně Brexitu.
  Bohužel smrt poslankyně Jo Cox zvrátila převahu pro Brexit. Svatá ze svatých  se vrhla na tofet Baalu Hammonovi do chřtánu  a nedejbože došlo k obratu. Modlitby aparátníků unijní totality a makléřů podivných finančních operací byly vyslyšeny. Válka nebude, jak sliboval Cameron, Obama, Nato a mezinárodní měnový fond. Ušetří se desítky, ne, přímo stovky miliard měny podle vlastního výběru, naznačuje velký státník Cameron. A civilizace už je téměř opět zachráněna a epochální kolaps též nebude, jak převídal velký Polák Donald Tusk. Velká vize velkého Američana Baracka O.: „Británie pokvete v náruči Evropské unie“, též zachráněna. I akcie lumpů se vrátily tam, kde byly před půl rokem. City se uklidnila, mají lepší vzorky průzkumů než co předhazují médiím, aby ohlupili zmatenou britskou veřejnost před čtvrtečním rozhodováním.
  V parlamentu a ve státních médiích jakoby hořekují nad smrtí Jo Cox, spíš se to ale podobá rituálním oslavám v předtuše povedené oběti. Corbyn a Cameron, tělo vedle těla, s obrovskými kyticemi v relaxovaném souznění, vzbuzují dojem, že kráčí k registrovanému oltáři. Ale pořád, pořád je ještě do čtvrtka dost daleko.   

Žádné komentáře:

Okomentovat