čtvrtek 11. srpna 2016

evropska unie

Nač se podívají to po....(kazí)

Evropskounijní byrokrati. Nelze se divit, když projdeme kádrové parametry jejich výběru. A fasáda Juncker-Oettinger a spol. je ubohá. Lenin kdesi napsal „Držitelé postů v administrativě socialistického státu nebudou byrokraty do té míry, jak tvrdý bude režim jejich odvolatelnosti“. Vůdce světového proletariátu se často mýlil, ale ne v tomto případě. Evropská unie je byrokracie per definitione.
  Předseda německé asociace rodinných podniků Rainer Kirchdörfer: EU regulace významně oslabí konkurenceschopnost našich podniků. Co na tom záleží, že v Evropě blahobyt, prosperita, zaměstnanost odvisí od průmyslové výroby. Unijní škrabáci to zregulují tak, že vyrábět v Evropě se moc nebude. Konečně fabriky trochu smrdí. Předseda asociace rodinných podniků požádal spolkovou vládu, aby zabránila unijní regulaci o povinném zveřejňování citlivých podnikových dat na webu. Brusel chce přinutit větší podniky, aby na Internetu na svých stránkách zveřejňovaly obchodní informace o firmě. Roční zisky před zdaněním, odpisy v jiných zemích, kde mají pobočky a strukturu zisku. Předseda asociace rodinných podniků říká, že pro konkurenty mimo Unii to bude obrovská konkurenční výhoda. Nemýlí se.  Bruselští byrokrati argumentují tím, že to předejde možným daňovým trikům středních a velkých podniků.
   Daňovým podvodům zabrání fungující daňové úřady a daňová morálka členských zemí, změna zákonných amorálností daňových rájů jako je Lucembursko, soudní postihy iniciátorů daňových, spravedlivá aplikace zákona i v případě Junckera atd.  
    Předseda asociace rodinných podniků v Německu má smůlu, financministr Schäuble prošvihl termín k možnému oponování unijní regulace. Možná ani nechtěl nic oponovat. Rozhodnutí byrokratů o zveřejňování citlivých podnikových dat je nebezpečné, evropské podniky čelí již tak dumpingové konkurenci všech ostatních kontinentů. V důsledku neloajální konkurence došlo v mnohých evropských zemích k deindustrializaci a konsekventně k masové nezaměstnanosti, vymizela celá tradiční odvětví kvalitních výrob. Unijní géniové v Bruselu to zatím neregistrovali.

Žádné komentáře:

Okomentovat