pátek 5. srpna 2016

obama prisilin putin

Fakta a bohužel opět fakta

Obama nedůvěřuje ruskému prezidentovi, předevčírem to řekl americký nobelista na zahradě Bílého domu. Ale dá se vůbec jemu důvěřovat? Možná ho jenom špatně informují velvyslanci a velvyslankyně - kamarádi a kamarádky z demokratické partaje, pisatelky soap oper atd. 
Na informačním serveru z východní Ukrajiny lug24.ru a dalších na webu přítomných oblastních novinách se můžeme dočíst o situaci v této části světa. A Obama pochybuje, ještě než odejde z Bílého domu tam vyvolá  válku, a pak  bůh žehnej Evropě.
   Od středy večer z ukrajinské strany bylo vypáleno 154 dělostřeleckých paleb kalibrem 152 a 154 mm. A dál 180 min kalibrem 82 a 120 mm. Vše na periferii Doněcka, vesnice Zajcevo, Vasiljevka, Spartak atd. Obyvatelstvo ve sklepě, počet obětí se zjišťuje. Stovky amerických a evropskounijních monitor personálu, tajných a  netajných, ale záměrně poloslepých. Lehce verifikovatelná fakta sdělí obyvatelé místních končin. Kujbyšovský rajon podobné. Minské dohody evidentně jedna strana neplní a druhá je za to sankcionována. Podivný typ evropskounijní a obamovské pravdy. 
   Víceprezident Doněcké národní republiky Denis Prišilin v interview Izvestiím prohlásil, že pokud Ukrajina nepřestane s každodenním ostřelováním území republiky, hrozí vypuknutí bojů a obnovení války. Minimálním imperetivem je dodržování prvních tří bodů minského dohovoru: dodržování příměří;  odchod těžké válečné techniky do vzdálenosti minimálně 50 km od linie bojů; efektivní monitorování situace ze strany OSCE (organizace pro bezpečnost v Evropě). Proč to OSCE nedělá, je záhadou. Podle všeho se Ukrajina rozhodla pro konfrontaci, víceprezident Prišilin se domnívá, že v tom případě obě republiky (Doněcká a Luganská) mají dost sil a odhodlání svých obyvatel, aby ukrajinské agresi úspěšně čelily.
   Z jakého důvodu OSCE a spolupředsedové minské konference o příměří Německo a Francie ignorují zostření situace a ukrajinské provokace. Merkelové a spol. se hodí odvést pozornost veřejnosti od uprchlické katastrofy na východ Evropy a svými médii hystericky útočit na Putina

Vitalij Zacharčenko

   Předseda fondu „východ-jih“, v letech 2011-14 ukrajinský ministr vnitra o situaci na východní Ukrajině. Charakterizovat se to dá lapidárně – pokračování teroristické války kyjevských mocipánů proti vlastnímu obyvatelstvu. Počínání části ozbrojených sil a neonacistických batalionů má teroristický charakter. Cílem barbarských dělostřeleckých obstřelů městských čtvrtí Doněcka, Gorlovky a jiných sídel je přinutit obyvatele, aby opustili své domovy a vyprovokovat  doněckou armádu k aktivitě a svést na ni vinu za narušení minských dohovorů. Na Ukrajině Porošenko & comp. jsou v politickém propadu, nejsou finance do rozpočtu. Sociální nespokojenost kolosální. Ozbrojené přepady a vraždy se vymkly kontrole. Státní moci by se hodilo vyprovokovat národní hysterii a obnovit válku na východě. Ukrajinská strana nesplnila politické body minských dohovorů (uznání autonomie dvou republik), údajně pokud se tam střílí, politické body Rada neschválí, ale to, že střílí právě jenom oni, už neříkají.  
   OSCE a garanti minských dohovorů (Německo, Francii) se tváří, že neví ,kdo tam střílí z děl. Jejich záměrná slepota a udivitelná podlost provokuje Kyjev k podobných akcím.  Dělostřelecké palby ukrajinské strany ničí domy, nemocnice, školy. Cynicky cílí na infrastrukturu celého regionu. I OSN byla nucena přiznat, že oběti mezi civilním obyvatelstvem tam v posledním čase podstatně narostly. Zabíjení obyvatel Donbasu záměrně ignorují i světové „humanitní“ organizace - téměř pod jedním komandem. Na jejich rukách lpí krev zabitých obyvatel Donbasu. A Evropský soud podobně – odmítl se zabývat stížnostmi obyvatel Donbasu.
  

Žádné komentáře:

Okomentovat