pátek 26. srpna 2016

rakousko merkel

I  socanům to (málokdy) myslí

Hans Peter Doskozil, socialistický rakouský ministr obrany je odvážný a podle všeho i inteligentní. Nejsme čekárnou na Německo, vzkázal Merkelové a německým soudruhům socdemákům. "Je mi záhadou, z jakého důvodu se z roku 2015 nevyvodily v Unii žádné závěry".
   Od ledna připlulo do Itálie stejné množství imigrantů z Afriky jako loni. Tvrdě kritizoval Doskocil Merkelovou. Wir schaffen das („dokážeme to“ je známý slogan perverze německé kancléřky), opakovala tento slogan i koncem července. Merkelová i nyní podněcuje imigranty k cestě do Evropy. Rok 2015 se nesmí opakovat, prohlásil ministr obrany. Její neustále omílaný slogan  je pro imigranty velkým magnetem. Nemůže být vůbec řeči o tom, že to dokážeme (přijmout miliony). Stačí pohlédnout do Itálie. V Miláně uprostřed města stanová města pro imigranty. A přímo k Merkelové: „ Rakousko není žádná čekárna na Německo“. Od začátku roku se zaregistrovalo v Rakousku  100000 lidí (plus další neregistrovaní). Kolem italského Coma jsou nelegální uprchlické tábory. Většina těchto lidí nepochází ze Sýrie. 20% jsou z Nigérie, dál z Gambie, Pobřeží slonoviny, Súdánu.
    Místo sloganu „dokážeme to“ je nezbytný evropskounijní summit o navracení těchto lidí zpátky do jejich zemí. Evropa musí rychle nalézt prostředky a vydat směrnice k odsunu těchto lidí. Politika dnešní Unie je strkání hlavy do písku a agonie, řekl ministr. „Turecko po posledních událostech je zemí, kterou nelze brát vážně, Evropa musí být i bez Turecka schopná chránit své hranice (před imigranty)“.
    Od ministrů evropskounijních zemí málo kdy slyšíme něco tak jasného a konstruktivního. Komentář Claus Pándiho v Kronen Zeitung:
   Žádná pochyba o tom, že evropský kontinent vypadá úplně jinak než před rokem. A to všechno jen proto, že Merkelová a její ego takto rozhodly.
   Síla Merkelové není žádnou silou – je to slabost ostatních šéfů vlád. Žádný prezident, předseda vlády nemá odvahu ji zastavit. Chybí charismatičtí vůdci, některé země jsou hospodářsky ve velmi špatné situaci a Němci zaplatí jejich loajalitu, chybí ideje, chybí rozumná soudržnost evropských zemí. Doskočilova kritika Merkelové svědčí o tom, že submisívní princip podle něhož „Angela se nesmí napadat,“ byl prolomen. Většina jeho kolegů reptá jenom v zákulisí, navíc když jde o někoho tak mocného. A jejich zbabělost vede Evropu do záhuby.  

Žádné komentáře:

Okomentovat