neděle 30. října 2016

liberalismus digitalni

Němka a liberalismus v digitálním světě

V italské il Foglio komentuje Daniel Mosseri snahu Merkelové pomalu zlikvidovat svobodu projevu.  Merkelová se rozhodla srazit na kolena giganty internetu google, facebook a další. Nedá se říct kam až hodlá zajít.  Německá policajtka by ráda ještě víc cenzurovala digitální platformy.
   V Mnichově Merkelová prohlásila: „Vyhledávací motory na internetu by měli být veřejným majetkem. Pokud vyhledávací algoritmy nejsou transparentní, omezuje to naši percepci a redukuje variabilitu obdržené informace“.
   Merkelová při jiné příležitosti přišla s tím, že pokud při vyhledávání nám vyhledávací algoritmus předloží informace s podobnými postoji, omezuje to naši svobodu. Vysvětlila, že velké internetovské platformy jsou bránou, kterou všechno ostatní musí projít. Tato Němka rozumí i digitální svobodě.  Odmítla tzv. „echo chamber“ efekt, který zesiluje dané obsahy, odmítla filtrování podle individuálních preferencí a tím vyloučení preferencí stanovených odjinud. Minulý srpen poštvala ministra vnitra Heiko Maase proti facebooku, twitteru a googlu.
   Denacifikace Německa pokračuje stejnou intenzitou jako na podzim 1945 - každá zmínka o rase je tabu, ale televize jsou plné čitelného antisemitismu a nenávisti vůči židovskému státu. Pojem rasa splývá v blábolech politickokorektní vládnoucí a mediální mafie se středověkým náboženstvím. V posledních měsících dorazil do země na pozvání Merkelové víc než milion islámských imigrantů. Maas vyvinul velký tlak na  majitele facebooku Zuckerberga, aby facebook automaticky odstraňoval xenofobní a islamofobní zmínky. Ministr si stěžuje na nedostatečnou kooperaci facebooku. Před pár dny jim vyhrožoval, že je požene k odpovědnosti.
   Kápo Merkelové v poslanecké frakci CDU v Bundestagu sekerník Volker Kauder hrozil web gigantům pokutou až 50000 eur. Rasisty mají být v představách merkel-maas klanu všichni, kdo nesouhlasí s jejich politikou a kdo se domnívají, že islám není adekvátní evropské civilizaci. Vládnoucí německý klan, který ideologicky degeneroval německé školství chce podobným způsobem řádit i na webu.
   Joe McNamee, ředitel European Digital Rights, se vyjádřil, že berlínský přístup je kontradiktorický svobodné výzvě.  Od soukromé firmy se požaduje, aby mazala příspěvky popř. penalizovala přispěvatele bez aplikace zákona a soudního zásahu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat