pátek 21. října 2016

trump washington times

Ano, stále jsem pro Trumpa..

Píše ve Washington Times významný republikán  Stephen Moore, ekonom a konzultant Freedom Works. Stokrát se mě poslední týden ptala spousta reportérů: „Stále podporuješ Trumpa“? „Elita“ z New York Times, Washington Post, CNN by ráda oznámila, že já a další tucty republikánů jsme rezignovali na Trumpovu kandidaturu.
   Nepochopím prominentní republikánské přeběhlíky (včetně Bushe), kteří veřejně deklarovali, že jsou pro Hillary. Nepochopili proč jsou nyní tak vynášeni levičáky ve většině médií. Je pro ně opravdu tak důležité být pozván na příští raut Press Club Dinner? Ano, jsem často popuzen některými Trumpovými výroky. Ale kdo není popuzen a jímán hrůzou ze slov a akcí Hillary Clintonové? Preferoval bych spíš žábu z kaluže než Clintonovou, bohužel nekandiduje. Hillary a její štáb v emailech prokazatelně odkryli svou tvář antikatolických a antievangelických fanatiků. Levičáci ovšem kladou otázku jak mohou křesťané volit Trumpa. Ona je pro interrupce ve velkém a on není, ona je antikatolickou fanatičkou a on není, ale dřív zamrzne peklo než se v médiích objeví článek s nadpisem: „Jak může člověk s katolickým názorem volit Hillary Clintonovou?“  Můžete se domnívat, že Trump a Hillary znamenají totéž, ale proč dát hlas někomu kdo zvedne daně, pošle dalšího Sodamayerse do Nejvyššího soudu, ochromí náš energetický průmysl, dvakrát rozšíří Obamacare, podporuje interrupce ve velkém, a modlí se k oltáři klimatických změn. I když jsou stejní, volím toho kdo hlásá opak těchto nesmyslů.
  Prý je Trump nepříčetný a pomatený. Chcete slyšet nepříčetné – poslouchejte útoky levičáků proti Trumpovi. Poslouchejte co píše profesor z Princetonu v USA Today minulý týden: „Zvítězí-li Trump, čeká nád orwellovská budoucnost, pracovní tábory pro černochy, hindu, muslimy, hispánce, nonkonformisty a potenciální deportace muslimů“.   Směšné, profesor zapomněl zmínit plynové komory. USA Today se tváří jako seriozní list, ale jejich antitrumpovská obsese zpochybňuje jejich důvěryhodnost.
     Ano, řádí u nás pomatený šílenec, ale není to Trump, ano, máme reedukační tábory, ale ty se nazývají veřejnou školou. Co mě ruší vůbec nejvíc na těchto podlých útocích proti Trumpovi – většinu jich Trump automaticky bere na sebe – je pohrdání voličem. Nemyslí si právě Hillary, že je to dav rasistů, xenofobů a homofobů? (Hillary lhala v poslední debatě, když řekla „mluvím o vás (Trumpovi) a ne o vašich voličích“. Následoval smích a aplaus jejích milionářských donátorů). V posledních týdnech i antitrumpovská pravice triumfálně napadá Trumpovy voliče, kteří se navzdor všemu kolem něho houfují.   
   Trump-ism je nyní zesměšňován jak levicí, tak pravicí – hloupí voliči, bílí suprematisté, opovrženíhodní. Michael Gerson, který psal Bushovi projevy a nyní je úvodníkářem ve Washington Post vítězně píše, že Trumpův osud je zpečetěn. Trumpovi voliči mají mít absurdně zjednodušující anti-establishement postoje. Ano, tvrdá slova od někoho kdo je konzervován v „elitní“ washingtonské kultuře.
   Raději nevolit někoho kdo je outsiderem a nemá politickou zkušenost, nebo co? Nebo prezident, který nás vrhne do bilionového deficitu, stovky miliard daruje bankám, miliony Američanů připraví o job, desítky milionů lidí na potravinové podpoře, regulace od toalet, praček až po mateřskou školku. Něco podobného jsme již zažili s Bushem, Obamou, je to podivné, oni měli politickou zkušenost. Pokud by to měl být někdo z politického systému, pak není nikdo lepší než Hillary – státní úřednice. Má k dispozici téměř bilion dolarů, aby setřásla outsidera, který hodlá zatřást washingtonským stromem. Anti-trumpovští misogyni nejsou moc humorní, když Trumpa nazývají misogynem.
   Před pár měsíci jsem potkal Trumpa a řekl jsem mu: „Donalde, nevím přesně chovám-li k tobě sympatie, ale určitě je chovám k tvým voličům“. Nyní vím, že je to hnutí, ke kterému dal Trump impuls a které znamená existenciální hrozbu mocenské a mediální „elitě“ na pravici i na levici. Oni jsou první obětí amoku řádění washingtonské vlády.  Jeden Trumpův volič mi řekl na shromáždění v Colorado Springs: „Co chceme od vlády? Ať je jí co nejmíň“.  

Žádné komentáře:

Okomentovat