pátek 11. listopadu 2016

fpo krone

I strach se dá překonat...

Téměř 90letý Rafi Eitan navštívil na pozvání strany svobodných (FPÖ) Rakousko. Poradce Menachema Begina a velká hvězda izraelských tajných služeb, bývalý poslanec Knessetu atd. Proslul odhalením a únosem rakousko-německého vraha Adolfa Eichmana. A hlavní diskurs slavného rozvědčíka: „Stop imigrantům“.
Pomalu a s rozvahou odpovídá bývalý šéf tajné služby Lakamu na otázky redaktora Krone. Co soudí o bezpečnostní situaci ve střední Evropě? Pokud jste dovolili muslimům, aby se tu usídlili, počítejte s nejhorším. Muslimský svět je podstatně jiný než západní kultura. Je mezi nimi velké procento extrémistů, kteří se budou snažit proměnit Rakousko nebo Německo v muslimskou zemi. 
   Jak mají postupovat zodpovědní politici v evropských zemích? Tři rady: Okamžitý stop imigraci a zavřete hranice; potencujte je penězi, aby se vrátili zpátky odkud přišli; zaměstnejte je, nenechte jim volný čas. Žádná země světa by neměla umožnit teroristům, aby se vyškolili, popř. vůbec někde měli své tréningové tábory.
   Michael Kleiner, politik Likudu, který Rafi Eitana po Evropě doprovází dodává: "Nepokoušejte se zabít tisíce moskytů, vysušte dřív bažiny. Bezpečnostní situace v Evropě je nestabilní. Silvestrovské noci v Kolíně se budou opakovat".
    FPÖ se pokouší obnovit styky s Izraelí a podařila se jim velká věc, světoznámý muž z Izraele přijal jejich pozvání a položil základ k dobrým stykům. Poslanec FPÖ David Lasar: "Zúčastníme se s izraelskými přáteli dvou pamětních memoriálů, k pogromu ve Welsu a v Mauthausenu".
    Na otázku Krone jestli Rafi Eitan někdy během své 70leté kariéry tajného agenta pociťoval strach, generál se zasmál: „Byl jsem od narození zbabělý, trpěl jsem strachem. Musel jsem ho překonat, oba rodiče pracovali a byl jsem často sám, cvičil jsem se v překonávání strachu“.  
   Rafi Eitan doprovázel organizátora smrti milionů židů Eichmana od únosu v Argentině až na popraviště 31.5.1962. Germán nepřekonal vnitřní podlost ani ve vteřině smrti, jeho poslední slova: „ Doufám, že po mně budeš ty na řadě“, řekl Rafimu Eitanovi. Prozřetelnost rozhodla jinak, Eitanovi je 90 a těší se dobrému zdraví.

   Rafi Eitan: "V zásadě pokud zuří teror, principy neplatí. Jednoduše s ním bojujete".


Žádné komentáře:

Okomentovat