pátek 2. prosince 2016

dobro

Dobrý den (v EU)

Mimořádně všechny kubánské noviny, které běžně uvádí denní zprávy formulí „Buenos días“ toto výrazivo nepoužily, umřel Fidel Castro. Umřel on a on znamenal revoluci a den nesmí být dobrý. V severní Korei mají zákon, který povoluje několik málo typů pánských střihů, při nedodržení zákona jde o spiknutí dvou – holiče se zákazníkem, v tomto případě jsou z optiky politické policie vyřazeni plešatí, aspoň někdo jim přeje.
Genetika kdysi v stalinské epoše byla též trestným činem, musel to být omyl ideologického oddělení ústředního výboru, ideové řízení náhodných mutací mohlo rychle vyšlechtit homo sovieticus. Darwinismus definitivně ovládl školní učebnice pro osmé třídy a všem už je úplně jasné, co bylo když ještě nic nebylo. Australský fyzik Paul Davies vnesl do převládajícího názoru evropskounijních učebnic trochu pochyb, spočítal, že z aminokyseliny, kterou se v r. 1952 podařilo získat v simulovaném prostředí původního kosmického mixu částic, vznikne za miliardu let virus s pravděpodobností 1/(10**2000000). Tedy ve jmenovateli je deset umocněno na dva miliony, znamená to, že pravděpodobnost něčeho takového je nulová. V evoluční řadě virus musel předcházet člověka, tedy člověk je bytost nulové pravděpodobnosti.
   Věhlasný australský fyzik nezůstává jen u toho, vyčítá celé současné biologii, že chápe buňky jako fabriky pod kontrolou DNA v režimu nulové pravděpodobnosti chybových mutací, které mají být motorem evoluce. Fyzik preferuje teleologické principy v přírodě.   
     Fyzikovo konstatování asi bude pravdivé, prostě mu to vyšlo - mohl se přepočítat, ale počítali to i jeho asistenti a nejtalentovanější studenti na katedře, vyšlo to taky tak. Jednoduše jsme bytosti, které ani nejsou, jsme jako efemérní víly ve snu – spíš nejsme. Pokud ovšem nejsme, tak nemůžeme přestat existovat, konec nastane jen u něčeho co žije a reálně existuje.
    Kolik dobrodružných možností lidstvu australský fyzik otevřel. Pokud se člověk vyváže ze stereotypu externích příkazů a vsugerovaných zvyklostí, nabízí se něco úplně nového a nečekaného. Spiknutí podle sexuálních preferencí s holičkou nebo holičem v severní Korei vám otevře nebezpečné a zároveň lákavé dobrodružství střetu s režimem a s holičem nebo holičkou v jedné cele.
   Není nezbytné kupovat letenku na korejský poloostrov, konečně i Evropská unie je kontinentem úžasných dobrodružství a spoustě profesí se otvírají nová dobrodružství. Učitelka v mateřské nebo základní škole, kolik to nabízí možností - řeknete dětem, že středověké náboženství  do Evropy nepatří nebo že jsou i jiné cesty než Darwin, přijdete o job a otevře se vám cesta k dobrodružství. I malá vadná mutace v molekulách osnov může nabourat šlechtění homo evropskounijního. Buňka je fabrika pod komandem DNA, škola je fabrika pod komandem evropskounijní ušlechtilosti z německé gendre-antifa dílny. 
    Samozřejmě dobrodružství nečeká jen na učitelky mateřské školy. Platona a Aristotela předali Evropě Arabové. Zdánlivě nevinná fráze, ale v podstatě znamená totéž co seznam povolených pánských účesů v Korei. Existovala přece Byzanc, s univerzitami a vysokou vědou, Platona tam dobře znali i středoškoláci. Na universitách tam studovali Benátčané a Němci. Potřebovala středověká Evropa Aristotela od Arabů? Ve Francii je arabská cesta řecké filozofie do Evropy zákonem. Všechno dobré pochází od Arabů a kdo to neví, je populista. Pokud odmítnete Platonovu arabskou cestu jste rasista, islamofob, negacionista a přijdete o univerzitní job, ten je dobře honorován, a tak to raději nikdo neříká.
   Zvláštní fenomén - univerzitní činovníci Stalinovy totality v nemalém procentu odmítali bolševické teze a řada z nich dala přednost dobrodružství a pokračovala v bádání ve vorkutských lágrech, velký Pavel Florenský, dokonce i Landau než ho Kapica vyreklamoval atd. Francouzští a vůbec evropskounijní univerzitáni nemilují dobrodružství a jsou až servilně oddáni vládnoucím tezím. A konečně k čemu dobrodružství (pravda), když jsou tady prachy.      
   Dobrodružná společnost, jak je patrno není vůbec tuctová, je to zcela vybraná elitní skupina výjimečných lidí...a otevřená všem. Kdysi kdesi zpívala Judita Čerovská „a nečekaně, jednostranně, dostaví se dobrodružství“ a člověk se zachvěje, neboť ať žije dobrodružství..         

Žádné komentáře:

Okomentovat