pátek 30. prosince 2016

dodik srpska republika

Inzko, showman ve službách islámu,

říká prezident Republiky Srpska Milorad Dodik o Rakušákovi, který je toho času vysokým komisařem OSN v Bosně a Herzegovině, jejíž součástí je i Republika Srpska. Prezident Dodik dodává „Udělá všechno proto, aby se zavděčil muslimům, jinak by přišel o měsíční plat 25000 eur. Inzko je patologický lhář, lže od OSN až po média. Podobá se víc kurtizáně než serioznímu politiku v Bosně a Herzegovině“.
    Prezident Milorad Dodik je velmi inteligentním a schopným národním politikem, kdysi se tak o něm vyjádřila i Madelaine Albright. Vede sisyfovský boj za legitimní práva Republiky Srpska, minimálně jak je definují i daytonské dohody a které by nejraději Evropská unie nahradila muslimským komandem ze Sarajeva.
   Zločin Milorada Dodika – nedomnívá se, že NATO a Evropská unie jsou pro Republiku Srpska nezbytné. Republika je v rétorice Inzků a spol. dominována etnickými nacionalisty, takto definují Srby, kteří tvoří velkou většinu obyvatelstva. Ve volbách tam nevítězí evropskounijní quislingové.
   Daytonské dohody před dvaceti lety definovaly status quo - dvě víceméně samostatné republiky a minimální centrální vláda v Sarajevu. Dvacet let usiluje muslimy ovládaná centrální vláda s požehnáním USA a EU zvrátit tento stav, centralizovat rozhodování a zbavit Republiku Srpska suverenity. Pravděpodobně pouze ruské veto a heroický odpor Srbů tomu zabránily. 
   Republika Srpska je trnem v oku Evropské unii i obamovcům, muslimové vládnoucí v Sarajevu permanentně republiku očerňují. Dodik je všelidovým hlasováním řádně zvoleným prezidentem - v říjnu jeho strana triumfovala i v municipálních volbách. Republika Srpska je ze dvou suverénních entit tvořících stát funkčnější a ekonomicky podstatně lépe fungující. Poslední roky vykazuje růstové parametry vyšší než většina EU zemí. Růst GDP 2%-3%, zemědělská produkce roste 4%-5% tempem.
  V obvyklé EU demagogické rétorice je k dobrému ekonomickému fungování potřeba víc centrální moci – nejdřív muslimům do Sarajeva a pak spolupodíl do Bruselu.  Ekonomický instinkt mluví pro něco zcela opačného – zodpovědnost za své hospodářské výsledky nesou suverénní Republika Srpska a Federace Bosňáků a Chorvatů. Každý za sebe a za své. Vedení Republiky Srpska doufá, že u nové americké administrativy najde podporu pro návrat k normalitě věcí.
  Předseda parlamentu Republiky Srpska Marinom Marinković: „Ať uděláme v republice cokoliv, najde si Inzko způsob, jak nás pomluvit a ve zprávách Radě bezpečnosti očernit“. 
   Inzko v rakouských novinách výhrůžně: „Ať se neradují z Trumpova vítězství, (Melánie) pamatuje si JNA (jugoslávkou armádu)“. Dodik byl pozván na Trumpovu inauguraci.  
  Nejlíp svrhnout. Komentář nevoleného rakouského prokonzula Inzko ve Wall Street Journal: „Dodik si buduje vlastní impérium. Západ by ho měl odstranit“. 
   Vláda Republiky Srpska reagovala na Inzkovy nenávistné výroky dopisem Radě bezpečnosti OSN: Vysoký komisař  v Bosně a Herzegovině Valentin Inzko ve svém vyjádření, které publikoval 1. listopadu ve WSJ, vyzýval k odstraněné řádně zvoleného prezidenta Republiky Srpska. Jeho výroky flagrantně porušují mezinárodní právo. Mezinárodní organizace se nesmí vměšovat do vnitřních záležitostí suverénních zemí a musí respektovat jejich politickou nezávislost. Porušil mandát, který Annex 10, Daytonských dohod dává vysokému komisaři OSN. Atd...
   Porušil mandát, zvyklosti, právo..., zepředu, zezadu, co na tom záleží. Evropská unie mu nedůvěru nevysloví a neiniciuje jeho odvolání. 
   „Nemohou nás zastavit, mohou nás pouze nenávidět“, říká prezident Milorad Dodik.

Žádné komentáře:

Okomentovat