sobota 3. prosince 2016

evropsky parlament

Proti teroru?

Merkelová, Juncker, francouzští socialisté a Evropský parlament bojovníci proti teroru? V rozumně myslícím člověku to přinejmenším vyvolá podezření. Výbor Evropského  parlamentu pro občanská práva a justici má 5. prosince schválit směrnici boje s terorem a na ní se mají adaptovat národní zákonodárství členských zemí. Národním vládám se dá prostředek, jak omezit svobodu tisku, svobodu vyjadřování a vůbec základní práva občanů oklestit, píše informační server ET.
Podle směrnice mohou úřady pod záminkou boje s terorismem zablokovat jakékoliv web-stránky a z každého občana udělat podezřelého. Pozorovatelé zabývající se digitální svobodou poukazují na široký prostor ke zneužití ze strany státní moci a drastické omezení svobody projevu.   
    Každého kritika režimu lze označit za teroristu. Směrnice, která byla 30. listopadu schválená politickou reprezentací členských zemí, se orientuje podle francouzského vzoru. Francie se antinárodní politikou vládnoucích socialistů, sarkozystů atd. proměnila v podstatě v bojiště, v zemi panuje dlouhodobě výjimečný stav – tento model nemůže platit pro země, které neotevřely hranice masové imigraci a jsou schopny stávajícím zákonodárstvím eliminovat teror. Nepotřebují k tomu diktaturu.
    V EU směrnici se deklarují obecné principy definující podstatu teroru. Destabilizace zákonných struktur, hospodářských a sociálních struktur atd. Wirschafts-Nachrichten konstatují, že podle směrnice každá masívní kritika hospodářské nebo sociální struktury může být interpretována jako teror. Stejně tak demonstrace proti režimu. Pokud vláda nazná, že webovské servery mohou destabilizovat politickou nebo ekonomickou situaci, může je zakázat. Nejen provozovatelé stránek jsou podezřelí, ale i návštěvníci stránek se dostanou do seznamu. Merkelová a její ministr justice ultralevičák Maas se již mnohokrát v tomto smyslu vyslovili, internet je třeba regulovat, falešné informace destabilizují vládu a zemi. A informace, které je destabilizují jsou falešné.
   Komentáře tisíců čtenářů ET jsou jednoznačně odmítavé.
Nikk Serg. Honeckerova žačka chce bývalou NDR zpátky. Už jí nestačí Německo. Celá Evropa musí šlapat podle jejího diktátu. Kdy ji a její vazaly  konečně smete lidová vůle. Brzo snad už i slabomyslní pochopí, že není nic jiného než antinárodní diktátorkou.
Rosa Rosenlaui. V aroganci bez hranic přehlédli (EP) co už pojmenoval trefně Kennedy: „Kdo potlačuje pokojné společenské změny a lpí na moci, otvírá dveře nevyhnutným krvavým změnám“.  

Žádné komentáře:

Okomentovat