úterý 10. ledna 2017

bannon trump

Steve Bannon a inspirace pro Evropu

Od 20. ledna šéf stratég Bílého domu Stephen Bannon. Vedl Trumpovu volební kampaň, je architektem vítězství. Politickokorektní mainstream obou břehů Atlantiku ho nenávidí. Bannon rychle dovedl noviny Braitbart k 45milionům čtenářů, noviny mají mimo Ameriku redakce v Londýně a v Jeruzalémě. Většina  redakce jsou židé, nebrání to mainstreamovým krypto antisemitům nalevo napravo je označovat za antisemitské. Hvězdou týmu Braitbartu je mladý britský žid, homosexuál Milo Yiannopoulos, z kterého mainstream osmašedesátníků dostává smrtelné křeče.
   Bannonovi ne zrovna nakloněný Hollywood Reporter: „Pro elity je černou dírou. Je to muž, který má ideu. Vrcholně inteligentní, zvrátí každý (pseudo)liberální argument. Dítě dělnické třídy. Strhl masku Clintonové - zradila pracujícího člověka stejně jako republikánská strana. Pracující člověk byl zrazen celým establishementem“. 
  Bannon se s hrdostí považuje za ekonomického nacionalisty a populisty, národní státy žijí v míru se svými sousedy. Bannon se vypracoval z dělnických počátků. Bylo mu  jasné, odkud pochází finanční bubliny, které decimovaly už tak decimované. Georg Bush k svým politickým cílům deformoval ekonomická pravidla hry. Půjčky do 120% hodnoty nemovistosti atd. Odtud pramení animozita Trumpova týmu k Bushovi a spol.
    Obnova právního státu a právní podstaty vůbec. Bannon může být i velkou inspirací pro Evropu, kde právní stát rovná se snůška triviálních banalit povolených bruselským diktátem – hustotu toalet na metr čtvereční i kouř v hospodách si můžete schválit v parlamentu.
    Řád nad chaosem. Občan státu znamená řád, občanství není cárem papíru dostupným celému světu. Platilo to v Periklových Aténách a ve Spartě. V Evropské unii vymyslel někdo, kdo moc nemyslí jiné principy. V Bannonově pojetí ve státě vládne právo, kdo překročí ilegálně hranice je od prvního okamžiku považován za mimo zákon stojícího vetřelce, politici, kteří vetřelci asistovali se dopustili trestného činu.      
   Druhým stěžejním bodem Bannonovy filozofie je znovunastolení a ocenění pojmu lidské práce. Prací realizuje člověk svoji svobodu. Přemíra regulací, vysoké daně a  masová imigrace stírají smysl práce samotné. V prostoru masové imigrace, korupce a kriminality není místo pro respekt k práci.
    Bannon i Trump si vysoce cení pracujícího člověka. Kariérní politici nikdy nepracovali a nechápou problémy reálného světa. Policejní ředitel Chicaga podpořil  Trumpa slovy: „"I think the people are tired of career politicians who've never really had a job telling us how we should think and how we should act “ - lidé jsou unaveni politiky z profese...
   V centru Bannonovy i Trumpovy rétoriky je „americký dělník“, v Evropské unii se tento pojem dá najít pouze někde v archívu.
    Bannon se proklamuje hrdým populistou. Patřit k tzv. elitě, která žádnou elitou není, je mu odporné. SPQR – senatus populusque romanus. Lid v centru všeho.
   Bannovo krédo: Ne francouzská revoluce. Něco takového zničí klíčové společenské instituce. Trump znamená restauraci – restauraci skutečného amerického kapitalismu a revoluci proti státem sponzorovanému socialismu. Elity se všeho zmocnily, všechno ve svůj prospěch - přitlačily k zemi pracujícího Američana.   

Žádné komentáře:

Okomentovat