neděle 1. ledna 2017

berlin kariera spd

Úžasná kariéra

Příhoda z tisíce a jedné noci. V Preussische Allgemeine popisují kariéru Sawsan Chebli, ženy z palestinské uprchlické rodiny, která prošla všemi možnými i nemožnými podporami německých sociálních systémů a vystudovala. V aparátu německých socanů našla své mentory, kteří ji vytáhli až na post ministryně v berlínské rudo-rudo-zelené vládě.  Asi je tato praxe v této už přežilé partaji dogmatiků, lhářů a starého chábí normální.
   Neberme ji kariéru a politruky nechme dožít do doby než je lid pošle na smetiště dějin. Pozoruhodné na této kariéře je jedna podstatná maličkost – ministryně propaguje scharii a islám nejkonzervativnější provenience. 
    Chebli aneb moderní pohádka. Ze 13 dětí, rodiče uprchlíci z Libanonu. Z Libanonu? Palestinští uprchlíci. Po desetiletích v Libanonu jim jejich arabští bratři občanství neudělili. Důvod? Aby do nekonečna živili jejich nenávist ke státu Izrael, aby mohli do nekonečna vyvolávat války a atentáty proti Izraeli. 68 let jsou v Libanonu tzv. Palestinci stále uprchlíky. S pomocí německých socanů a spol. V r. 1978 žádá rodina azyl v Německu.
   Bratr Chebli je imámem ve Švédsku, matka, původně analfabetka se naučila číst arabsky, aby porozuměla koránu. Chabli přísně dodržuje náboženská pravidla, až na pokrývku hlavy. Považuje to sice za náboženskou povinnost, ale říká, že v současném Německu by s tím neudělala kariéru, pokrývku má připravenou, ale musí nějaký čas počkat.
    Na otázku žurnalisty na tiskové konferenci, jaké mohou být podle ní důvody k emigraci, odpověděla, že otázka sama o sobě je hanebná. V společném interview se starostou Berlína socanem Mullerem prohlásila, že islámské právo je absolutně kompatibilní s ústavou a toto právo z velké části reguluje vztah člověka s bohem, o druhé části regulací nehovořila. Muller se v televizním šotu po straně ministryně souhlasně a přihlouple usmívá.
    Bývalá poslankyně SPD tureckého původu Lale Akgun  se vyjádřila o jmenování Chabli jako o chybném rozhodnutí. Stát a náboženství musí zůstat separovány.  Podobně se vyjadřuje předseda SPD v berlínském okrsku Neukölln  Erol Özkaraca, absolutně vadné rozhodnutí, Cheblis otvírá dveře nejkonzervativnějšímu islámu, SPD se musí ptát jestli chce něco takového. Členská základna SPD má možná jiný názor, ale nerozhoduje. Bossové SPD Steinmeier, Gabriel a spol. ministryni stvořili, nevadí jim její pojetí islámu.
   Německo-egyptský spisovatel Abdel-Samad si dovolil historické zamyšlení nad koránem, hrozí mu za to smrt, musí ho hlídat policie. Němečtí levičáci a pseudoliberálové ho chápou, ale prý šlápl do vosího hnízda. Nepochopitelné počínání levice a dekadence myšlení. Jejich lhostejnost k hodnotám a pohrdání demokracií je nebezpečnější než islámisté, říká spisovatel. 
    Zatím se Chebli nikdo nezeptal na míru její nenávisti ke státu Izrael a co hodlá dělat s nenávistí svých palestinských bratří. V Německu by měla být tato otázka vstupním testem do vysoké politiky. Jednou za rok by se to mělo přezkušovat.  

Žádné komentáře:

Okomentovat