středa 11. ledna 2017

deborah gabriel

Příště matematika na řadě..

Studenti londýnské školy orientálních a afrických studií (SOAS) požadují, aby se učení bílých filozofů nepřednášelo, popř., aby se ideologicky přebarvila. Iniciativa studentských spolků a asociací, které mají větší vliv než rektorské kolegium je součástí širší kampaně postavit studijní plány na kolonialismu. Studium musí vycházet z tzv. filozofů globálního jihu (prý i kanibalové měli morální filozofy). 
    Pokud bílí filozofové zůstanou v osnovách, pak se podle studentské lobby musí jejich učení radikálně přepracovat. Černoška Deborah Gabriel, zakladatelka organizace „černí britští akademici“ volá po kulturní diverzitě - v Británii už přitom není co diverzifikovat. Studentské lobby požadují vyšetřování vazeb britských institucí (i univerzit) na kolonialismus. "Výuka je eurocentrická a musí to být změněno, minulé teorie se musí přebrat a přetřít do pokroku", podobné bláboly prezentuje černá akademička na twitteru a jinde.  
    Jaká může být odpověď? SOAS je nezávislá college, je organizační součástí londýnské univerzity. Filozofie – když už jí tito hlupáci nazývají bílou – je základem všeho, pokud je vůbec možný tento typ diskuze, musí ministerstva školství v evropských zemích vydat varování před SOAS a okamžitě pozastavit nostrifikaci diplomů této školy. Na absolventy se musí pohlížet jako na individua pouze se základním vzděláním. 

Žádné komentáře:

Okomentovat