čtvrtek 5. ledna 2017

trump obama

Změna paradigmatu - do boje za přežití západní civilizace

Pro USA a zdravé fungování světové ekonomiky je důležitá vyrovnaná americká obchodní bilance a konkurence schopná americká ekonomika. Není to z mnoha důvodů v zájmu nadnárodních finančních skupin a jejich vazalů. Normální fungování světa znamená konec neproduktivních parazitů a jimi definované politiky, kterou což je absurdní, proměňují v ďábelskou praxi levičáci a pokrokoví spasitelé světa.
   Vydávají se za pokrok, ale jsou nebezpečně reakční. Jejich údajně pokroková neregulovaná globalizace nemá alternativu. Alternativa je populistická. Pokrok má přijít seshora - dirigovaný hrstkou finančních korporací, finančních mafií, bankovních manažerů a politruků této ideje vynikajících (pod)průměrem ve všech ohledech.
   Globalizace existovala vždy v lidských dějinách, není to žádný objev současných troubů. Globalizace v rámci závazných a rozumných pravidel. A transparentní. 
Mr. President

   Dva týdny zbývají do přísahy nového amerického prezidenta. Levicový liberálové obou břehů Atlantiku berou antidepresiva, píše v JF Thomas Fassbender. Trump ještě nenastoupil, ale už nyní pozorujeme významné změny. Ztráta významnosti a prestiže etablovaných médií.  Trumpovo tweetování média znervóznilo, jeho poselství: lidé už vás nechtějí číst. Na hrubý pytel, hrubá záplata. Tisková konference s předvídatelnými dotazy. Publikum: východo-západo-pobřežní ušlechtilá pera, která do 8. listopadu nepromarnila žádnou příležitost, aby mu nadávala do rasistů, xenofobů, sexistů, LSBT nepřátel.  Ne, nově zvolený Mr. Prezident má důležitější práci než je New York Times. Levicově liberální tisk je hrubým pytlem, je to železná úderná pěst Obama-Clintonová pokrokového ideálu.
Potrefené husy vyšly z módy
     Jen dobro chtít, jen dobro myslet, jen dobro hovořit. Jak jednoduché. A do toho velkého dobrého světa přijde muž s neuvěřitelným účesem a rukou zamíchá neuvěřitelně ušlechtilou polívku velkého dobra. Nic jiného jeho zvolení neznamená. Řada kariér postavená na pathosu dobra je ohrožena. I německé televize ARD, ZDF atd., hlásné kanály ušlechtilé dobračky Merkelová a spol. jsou potenciálně v nebezpečí. Vyšly z módy. Amerika s Trumpem vykročila neodvolatelně do 21. století. Do boje za přežití západní civilizace.        
Změna paradigmatu
    Prožíváme změnu historického paradigmatu. Změnu sebe-vědomí a svého postavení ve světě. 500 let vládla Evropa světu, vnutila světu křesťanství, osvícenství. Nyní se hlásí ostatní o slovo. Není šaria stejně cenná jako evropská civilizace? Ať je odpověď jakákoliv – šarii nechceme. Aspoň u nás. A budeme muset bojovat, ale jinými zbraněmi než je tolerantnost a vítání uprchlíků. USA jsou v podobné situaci, jim nehrozí šaria, ale zaplavení latinskou Amerikou.  
Trump
    Energie s jakou americká demokracie posadila Trumpa do čela státu svědčí o mladé, svěží síle celé země. Trumpem se USA hlásí ke svým kořenům. Nemá aspirace na Nobelovu cenu a la Obama. Tabu politické korektnosti považuje za pařeniště pokrytectví. Obama osm let rezonoval s mediálním humbukem v nesmyslech o úžasném novém světě. Ale politickou, hospodářskou a kulturní hegemonii USA prosazoval víc než kdokoliv jiný. Trump to smete ze stolu.  
   Obama osm let zavíral Guantanamo, ale nezavřel. Nákladné a ne pro všechny Obamacare bude reformováno. Zahraniční politika stavěná na vzájemné výhodnosti. Principy mají smysl pouze ve světě, který s nimi rezonuje, napsal Wittgenstein.  V dnešním světě to neplatí.

Žádné komentáře:

Okomentovat