neděle 12. února 2017

manipulace media

Nikde to není horší..

Německo přestává být demokratickým státem - volební komedie stále mají místo v postdemokratickém folkloru, unifikovaná média se už ani nesnaží vzbudit zdání, že si občan může vybrat. Občan je blb a televizní šlapky wipky vyberou za něho. Hlavní politické téma média vybrala – Donald Trump – proti americkému prezidentovi dovoleno úplně vše. Ostatní témata nejsou až tak zajímavá. Merkelová nebo Schultz se liší jenom v pohlaví, které si uvedli do občanské legitimace.
    Nelze se divit, že důvěra Němců v celý politický systém je na nejnižší možné  úrovni, kdy se dá ještě mluvit o legitimitě vlády a regule a procedury občan respektuje. Nepsaný kontrakt mezi vládou a lidem se pomalu bortí – dokázat tento fakt samozřejmě není jednoduché – komentáře čtenářů i politickokorektních novin jsou neuvěřitelným způsobem kritické k vládnoucím, stejně tak velká většina příspěvků na sociálních sítí, které jsou podrobeny obrovskému množství represívních opatření ministerstva vnitra, úřadu na ochranu ústavy a permanentním útokům politiků vládnoucího klanu, ale tím víc odpor přispěvatelů graduje.
     Nejsilnějším důkazem protiklanové atmosféry v zemi jsou jednoduše hovory s Němci, třeba ve vlaku mezi Chebem a Hofem nebo v kavárně ve Schwarzenbergu na náměstí. Pokud na příhraniční jízdenku dojede až do Zwickau, v místních kavárnách máte pocit, že je před revolucí. Socanka v primátorské komži zradila vůli lidí a otevřela brány města několika tisícům muslimských imigrantů. Ve městě dlouhé roky u sv. Kateřiny kázal Thomas Muntzer, který se jak víme z dějepisu  pro osmé třídy inspiroval u husitů a atmosféra odporu proti fašizodnímu režimu CDU-SPD-zelení-leví zde má hluboké kořeny.
   Thomas Böhm na kvalitním informačním serveru conservo.wordpress popsal tragický flér možností německého (a evropskounijního) občana. Pokud se chce Němec  vzdálit všude přítomné mediální manipulaci, nemá jinou možnost než sáhnout po zahraničním tisku.
  V Německu máme pocit, že nás nějaká síla vrhla  o několik desetiletí zpět do východní části obklopené vysokou zdí, kde se nedalo uniknout státní propagandě. Němec, který se nechce otrávit mediálním jedem, se  musí informovat někde jinde – Maasova kamarila (ministr justice) dnes stojí každému za zády a kontroluje úplně vše.
    Na „svobodném západě“ nenajdeme zemi, kde by média unisono vytrubovala jednu  politickou pravdu jako v Německu. V USA a Británii levicová média usurpovala prostor a veřejné mínění, ale dají se najít konzervativní noviny, kde se občan může  seznámit s alternativními idejemi. 
    V Německu levičáci ovládli mediální prostor – panuje totální propaganda. Vládnoucí klan je přítomen úplně všude a občan jejich propagandě neunikne. Německá média dnes a denně bičují Trumpa a jak se blíží volby, rozjíždí totální válku proti AfD (Alternativa pro Německo).
    Bulvární Bild se v ničem neliší od "renomovaných" listů – vší silou a všemi prostředky včetně fake-news pošpinit mimoparlamentní opozici jako je Pegida a zabránit AfD vstupu do Bundestagu. 
   Ješte dnes se němečtí levicový novináři nezbavili šoku ze zvolení Donalda Trumpa – dobře si všimli, že na druhé straně Atlantiku měl levicový establishment  mocného protihráče např. v Braitbartu. V Německu se něco takového netoleruje, vymývání mozků zde funguje perfektně. Zadání vládnoucího klanu dlouhodobě medializované totálním způsobem zkorodovalo společenskou bázi Spolkové republiky a levičácké myšlenkové postupy se staly normou. Nezáleží na tom jde-li o dětský televizní kanál, televizní soutěž, udělování literární ceny nebo fotbalový přenos – ideový politickokorektní teror se zmocnil veškeré prezentační rétoriky až do nevýznamných okrajových oblastí.
    Totální paranoidní manipulace. V Berlíně hlavním mottem homosexuálních a lesbických  mítinků: „Společně proti pravici“. V Kolíně na karnevalu, na maskách téměř povinný proti AfD nápis nebo symbol.
    Zpráva z Junge Freiheit (jedny z mála skutečně korektních novin): Zaměstnancům kolínského Maritim hotelu je vyhrožováno smrtí. Vedení hotelu odmítlo vypovědět  AfD pronájem hotelových prostor pro jejich dubnový sjezd. Vyhrožuje se hromadně všem, od kuchařek po ředitele hotelu. Zatím neustoupili.
    Přišel čas, aby nás Spojenci znovu osvobodili, píše Thomas
Böhm.

Žádné komentáře:

Okomentovat