středa 1. března 2017

le pen juppe

Marine le Pen včera večer 

Na agrosalonu u Paříže Hollanda vypískali, Marine předevčírem aplaudovali impozantním způsobem téměř všichni. Ve Francii přišla hodina MLP - zpět k rozumu, hodnotám a trvání národa i v budoucnosti. Historie ještě nekončí, jak si představuje Soros a Evropská unie a Francouzi se nepromění v kulturní mulaty. 
   Ozvěna MLP v tzv. Evropském parlamentu vyvolává strach a chvění. Přijdou o svůj blahobyt a promění se v nicotu pokud MLP zvítězí. Včera vyšel výbor EP vstříc žádosti nanterského soudu a zrušil parlamentní imunitu MLP. Z čeho ji viní nanterský soud? Z ničeho, není to soud v pravém slova smyslu jak se chápe v evropské tradici, jsou to předvolební agitátoři mocenského klanu, kterým jde o politickou likvidaci MLP. MLP se podle nich dopustila zločinu, když na twitteru publikovala fotos obětí islámského státu. Byla to odpověď MPL provokatérovi v televizi Bourdinovi, který srovnával Islámský stát s Národní frontou. Poslanci tzv. EP by podle všeho nejraději vynesli stejný rozsudek nad MLP jako Islámský stát nad křesťany. Vydají ji zpolitizované hordě soudců, důvod musí každý rozumně myslící člověk považovat za trapný.
   Marine v projevu v pevnosti Mont Saint-Michel: „Jsme dědici velké civilizace, musíme se opět stát národem srdce, společenstvím s osudovým posláním. Jsme hrdí na Francii a chceme zůstat Francouzi“. MLP komunikuje s francouzským lidem minimálně prostřednictvím mainstreamových médií, obrací se k lidu pomocí internetu – a příspěvky čtou denně statisíce.
    V průzkumech dostává MLP ke třiceti procentům a v dané situaci by vyhrála první kolo. Druhý by skončil Emmanuel Macron. Macron se tváří velmi sebejistě, v druhém kole by podle průzkumů zvítězil, rozdíl mezi ním a MLP v druhém kole je kolem osmi procent, před dvěma týdny byl patnáctiprocentní. 
    Druhé kolo těchto dvou kandidátů by pro Francii bylo optimální, totiž bylo by jasné, oč se bojuje – na jedné straně národ, tradiční hodnoty, národní suverenita oproti globalizaci, bankám, neřízené imigraci. Jednoduše vlastenci proti globalizátorům. Příští Francie proti příští ne-Francii.
    Macron zatím vůbec nepředstavil nějaký program, ale to nikomu nevadí, média v něm mají své šušu, jak říkají Francouzi. Je mladý, snad i pohledný a hollywoodský vždy něžný smích. Všechno bude fajn – velmi zásadní program Emmanuela Macrona. Doporučuje ho Juncker, s Merkelovou ho milují dohromady, Angela se s ním ráda objímá - nikdy ne s MLP, jak se vyjádřila.
    Vůbec politika je někdy velmi bizarní. Pomalu vyvstává pravda politiky, všichni proti MLP. Bayrou, kandidát v řadě předchozích prezidentských voleb, ještě před dvěma týdny zuřivě napadal Macronův program, dnes začali vystupovat společně a v parlamentních volbách budou mít společnou kandidátku. Cohn-Bendit, trapná ozvěna minulého, se objevuje na Macronových mítincích a aplauduje, tato politická troska může říct cokoliv, mikrofony TV stále po ruce: „Tito dva (Macron, Bayrou) jsou inkarnací levého a pravého středu kolem liberálního a evropskounijního projektu“. Na dotaz, co znamená levý střed, jedna velvyslankyně EU senegalského původu se vyjádřila u lahve vína velmi pregnantně: „jednoduché, jsou nalevo od mé pr...“.  
    Macron se podobá Alain „Ali“ Juppemu, francouzská kultura neexistuje, řekl v Londýně a nedávno v Alžírsku: „Kolonizace byl zločin proti humanitě, bylo to barbarství a musíme se omluvit“. Místopředseda Národní fronty Florian Philippot to komentoval v televizi slovy: „Macron neví o čem mluví, stavěli jsme tam města, železnice, továrny, univerzity atd., co všechno jim přinesla kolonizace?“
    O elektorát třetího v řadě republikána Francoia Fillona se povede boj, zde se bude rozhodovat o příštím prezidentovi. Asi ta ekonomicky prosperující část republikánského elektorátu se najde v Macronovi - zachování eura a jak se omylně domnívají i zachování jejich úspor. V okamžiku, kdy Fillon vypadne z kola se republikáni s velkou pravděpodobností rozpadnou, sarkozisti, chirakovci, juppéovci vytvoří frontu proti MLP a spojí se s Macronem, přivrženci Charlese Pasqua, Seguina, Villierse a snad další pro MLP. Nakonec televizní debaty před druhým kolem mezi MLP a Macronem rozhodnou.   

Žádné komentáře:

Okomentovat