úterý 23. května 2017

manchester teror

Informovat, ale málo..

Teroristický útok v Manchesteru, hlavním informačním zdrojem české TV je proislámská BBC. Během několikahodinového opakování málo fakt a plno banalit se slovo islám nikdy nevysloví. Pachatel byl sám, věštecky asi stopadesátkrát opakuje mladík v TV, z kterého omylem udělali hlasatele.
Přizvaný odborník z Masarykovy univerzity čte z not někoho zchromlého v zákulisí. Tedy informace ano, ale jen tak lehce, hlavně žádná krev (ta se objeví až bude třeba druhý Aslam někde v Libyi). Žádná panika, nic moc se nestalo, mohl taky bouchnout kotel ve sklepě a mrtvol by bylo víc. 
   Dovíme se, že koncert příští čtvrtek bude zkouškou odolnosti a bude, zpěvačka bude mít zahalenou hlavu jako smutná princezna a skleněné slzy. To musí být teprve dojemné podle EU televizních scénářů a všechny EU televize budou skučet a skřehotat a zmanipulovaný dav to dojme. Bývalí a příští mrtví jsou přece tak tvrdě mrtví.
   Všichni naštěstí nejedou podle těchto not. Švédské noviny Dagens Nyheter. 90% všech zločinů, které za poslední tři roky byly spáchány střelnou zbraní, mají severoafrický nebo blízkovýchodní původ. 40% zločinců jsou napojeny na organizovaný zločin. Většina zločinců není tak stará, narodili se v devadesátých letech. 90% pochází z imigrace.
    Linda Staaf vedoucí operačního odboru švédské bezpečnostní služby: „Integrace se nezdařila, naši příslušníci nemají kapacity na řešení tohoto problému. Oblasti nejvyšší koncentrace zločinu jsou vesměs izolovány od švédské společnosti.  Bohužel zločinné organizace vsugerují mladým, že s pistolí něco znamenají“. 
   Procento objasnění těchto zločinů je ve Švédsku velmi nízké – kolem 30%. Pachatelé závažné trestné činnosti mají převážně imigrační původ - z Iráku, Íránu,  Libanonu, Turecka, Somálska a Eritree, píší Dagens Nyheter.
       

Žádné komentáře:

Okomentovat