úterý 6. června 2017

spanelsko evropa

„Uropa“ aneb španělská forma snění..

Španělsko je jedinou zemí v Evropské unii, kde neexistuje jediná vlivnější politická strana která by cílila na evropskounijní oligarchii a prosazovala hispánský program. V Portugalsku jsou to třeba levice a komunisti, kteří mají v programu vystoupení z eurozóny i z EU. Ve Španělsku je pokrokový a v evropskounijních barvách i toaletní papír v sídle pravicové strany.
  Španělsko je zemí, která je prolezlá skrz na skrz korupcí, postižená obrovskou nezaměstnaností a sociální nerovností a její elita od levice napravo je zcela servilní k bruselskému komandu. Proč tomu tak je?
    V tradiční představě se Španěl chápe s adjektivem hrdý, ale skutečnosti to neodpovídá. Španělsko je zemí nejmenší národní hrdosti v Evropě, obyvatelé této země nechtějí být tím, čím jsou odjakživa.
Sertorius na serveru elmanifiesto.
    Baskové a Katalánci by nejraději okamžitě přestali být Španěly. Ostatní by se s radostí rozplynuli v „Uropě“, v té červené utopii kde má každý bicykl, parky jsou čisté, města šik a každý tam mluví anglicky bez přízvuku. Canovas (ministerský předseda) řekl v 1876: „Španělem je ten, kdo nemůže být nikým jiným.“ „Uropa“ nám dává takovou příležitost, musíme mít pouze předpisové záchodové mísy a je to. Lepší být ocasem lva než hlavou krysy.   
   Přiznejme, že naše myšlenková schemata jsou opačná německým, francouzským, anglickým a i těm řeckým a portugalským. Jsme chudými a bojácnými příbuznými. Hispánská hrdost se postavila na nohy v poločase kdy Iniesta vstřelil gól, na pár minut jsme byli jednotným lidem.
   Kořeny naší krize jsou vzdálené, jdou do 19. století, Španělsko začalo jako velmoc a skončilo jako rachitický trpaslík. Od Napoleona nikdo neohrožoval naší nezávislost. Nezasloužili jsme si vnějšího nepřítele. 
   Neměli bychom zapomínat systematické očerňování všeho španělského našimi frankofonními elitami již od 18. století. Všechno zahraniční má přednost před španělským. Anglické, francouzské, německé a  „uropejské“ je automaticky dobré. A to naše – automaticky inferiorní. Brusel, ten umí vládnout ve Španělsku mnohem lépe než Madrid. Je obtížné to vyvracet, když se podíváme na naše politiky.   
    Včlenění do EU přineslo zlatý déšť v 80. a 90. letech, a španělská Danae s chutí roztáhla nohy. Za tehdejší orgie chudáků nám dnes došla faktura. Na vině jsou naší politici, ne ti evropští.
   Co znamená vůbec Evropská unie? Nouzový východ, realita nadřazená našemu chátrajícímu státu, dveře pro personál do domu pána, který nám umožňuje, abychom rychle opustili zemi ve které jsme se nechtěli narodit. Pro ty, kteří prosperují v EU, umírají ve Španělsku ti, kteří se nenarodí.
   Jsme rychlý hamburger Evropské unie. Děvka, která často hladoví. Žijeme, abychom dobře servírovali turistům. Musíme mít vytrvalost krevet. Přišla „Uropa“.

Žádné komentáře:

Okomentovat