pondělí 5. června 2017

twitter censor

Mistr tweetu v M-diktatuře

Kritiky umlčet. V staromódním světě policií, v Německu elegantněji, píše Dushan Wegner v Jungefreiheit. Rebelové a kritici se odříznou od sociálních sítí. Pokud by šlápli vedle, půjdou v Erdoganově Turecku do vězení, v Německu stát víc  šetří. 
   V německém merkelandu si spočítali, že kritik v base stojí peníze, levnější je ho umlčet. Daně musí platit dál a je neškodný.
    V Německu (v severní Korei a v Saudské Arábii) pracují sociální média a místní vlády (diktatury) společně ruku v ruce - na umlčení kritických názorů. V merkelandu mají pro kritický názor termín „nenávist“. Soudy se v těchto zemích nikdo nezdržuje. Poslední obětí vládnoucích je bez přehánění mistr twitteru Kolja Bonke.
   Kolja Bonke je skutečné jméno, žádná anonymní maska. Jeho metody na twitteru byly víc než úspěšné. Bonke dával do uvozovek mainstreamovou rétoriku, oficiální bláboly typu „dokážeme to (pseudo uprchlíky vstřebat)“ atd. Mistrovským způsobem konfrontoval propagandu režimu s realitou.
   Na každodenní sexuální obtěžování, napadání noži atd. pseudouprchlickou mládeží psal vynikající komentáře. Kriticky konfrontoval Merkelovou a Maase (ministr spravedlnosti). Psal o nekontrolovatelné masové imigraci v podobných termínech jako CDU před merkelizací strany, podobně jako se vyjadřoval Helmut Schmidt. Umírněně a konzervativně.
Mistr twitteru
   V roce 2011 založil své konto. (Někteří lidé jsou dostatečně chytří, aby zůstali stranou tohoto média. Twitter je médiem krátkých zpráv. Váš názor se může rychle rozšířit. Twitter je médiem „virusových“ názorů.)
   Říká se, že Roosevelt mistrovsky zvládal rádio, Kennedy televizi a Trump twitter. (Správné, ale neúplné, Trump zvládl též TV jako žádný jiný politik před ním.)
   Kolja Bonke se stal mistrem twitteru. (Zůstane jím i dál, když mu jeho nástroj vyrazili z rukou?) Byl lepší než @spiegelonline, @zeitonline a další mediální koncerny.
Už tuto zemi nepoznávám
    V roce 2011 psal apoliticky. On je spisovatel, mistr slova. V Amazonu najdeme jeho knihy, především o sportu.
     V roce 2015 se to změnilo, Merkelová se postavila nad zákony a nejen Bild-Zeitung propadl uprchlické euforii. Bonke psal:
   Už tuto zemi nepoznávám, kolem mě dav, který reaguje na pokyny. Rozhodl jsem se, že budu tyto pokyny tematizovat. Z těch kolem 4000, kteří mě na twitteru sledovali, jsem ztratil první týden 500, krátce poté počet začal opět stoupat.
   Psal o událostech, které dlouhé týdny média ignorovala. 4.ledna o kolínském silvestrovském znásilňování psaly pouze sociální sítě.
Na tento email neodpovídejte
    Počet Koljových následníků na twitteru rychle rostl. Po dvou kritických tweetech na adresu ministra spravedlnosti přišla smrt, naštěstí pouze twitterovská, společnost Twitter poslala podivné zdůvodnění: „Mnohokrát jsi porušil naše pravidla a proto jsme tě vymazali z naší sítě. Na tento email neodpovídej, na tvé odpovědi nebude brán zřetel“.
    Připomíná to tajné soudy, které nic nezdůvodňují. Kolja Bonke se nevzdal, trochu pozměnil jméno na @BonkeKolja. A psal dál. O tom co mainstreamová média a jejich politici smetli ze stolu: cenzura, Amadeu-Antonio-Stiftung, neúplné informování o „mužích (imigrantech)“, bílá místa v informacích o tom či onom náboženství. A počet retweetů rostl. (Dá se spekulovat, že novináři s kontakty pukali závistí.) Koljův tweet z února:
Žádné vládní rozhodnutí nemá alternativu. Všichni kritici vlády jsou nacisti. Všichni přivandrovalci jsou uprchlíci. To je dnešní Německo. Tento tweet se stal virusovým hitem.
  Pak konec. Společnost Twitter zablokovala 30. května Koljův účet. Poslali zdůvodnění: „Máte několik účtů. Šíříte zlobu a nenávistné poznámky se zavádějícím obsahem“. Lež. Vždycky měl jen jeden účet. Německá vládnoucí mafie mohla oslavovat.
   Bonke si nebude zřizovat třetí účet. Společnost Twitter mu dala vědět, že zákaz se vztahuje na něho osobně. A všechno o něm ví via Cookies a zřizení nového účtu mu nepovolí. Pro Twitter  se stal persona non grata.
Duch Merkelové a pracky Maasovi
   Bonke není jediný. Dennodenně čteme oznámení o zablokování účtů s konzervativními postoji. Čteme o dohlížecím zákonu na síti z pera Haiko Maase. Až milionové pokuty dostanou sociální sítě pokud nezablokují nepohodlné. Nepohodlné názory známkují jako protiprávní, soudce k tomu nepotřebují. Připomíná to „zdravý lidový instinkt“ nacistického Německa.
   Obraz Německa merkelovského středověku nebo postdemokracie, jak se komu líbí. Vymažou vás, umlčí vás, bez soudů, bez možnosti odvolání. Názory můžete šířit, ale jen v místech bez lidí.

Žádné komentáře:

Okomentovat