pondělí 29. ledna 2018

bbc tv

Televizní vuju dostal přes hubu a na Cottbus zapomněli..

Obrovské téma v ČT v neděli, demokracie v troskách a novináři (od nich) v ohrožení života. Převzala i superušlechtilá BBC. Sociologičtí balíci z fakult hořekují a prý se to musí dovézt policejně až do konce. Konečně činovník, který zavíral vrata do chambre separée a duchapřítomně jednal, se mohl domnívat, že chlap z TV má na zádech nebezpečnou zbraň s pohotově ji strhl k zemi a na čas útočníka zneškodnil.
     Případu se ujali reportéři bez hranic, má to u nás být horší než v Senegalu. Připomnělo mi to případ z roku 1963, šéfredaktor Nového života jižní Moravy a člen okresního byra, při pokusu o fotografování oslav hokejového vítězství vesnického týmu, skutečně dostal přes hubu a též začalo policejní vyšetřování a otřásal se v základech i kostel. Jednal nadfunkcionář ze sousední dědiny, který vysvětlil bůhví komu, že oslava je oslava a kdo se tam blbě nachomejtne, má smůlu. Vyšetřování skončilo a Nový život dal též pokoj. Doba pokročila a evropskounijní média o tom budou ještě nějakou dobu blábolit.
     Česká televize i BBC se koncentrují na informační smetí a o podstatných informacích se toho moc nedovíme. Cottbus. Stotisícové město v Brandenburgu, největší město v Lužici, dva tisíce let historie. Kouzelné staré město, zachovalé hradby, barokní paláce, kdysi i cíl víkendových výletů z Česka.
    Sto tisíc obyvatel, osm tisíc imigrantů, z toho čtyři tisíce nově příchozích, převážně Syřanů. Ve městě si vedou jako dobyvatelé. Obtěžují Němky a Němce  ohrožují, nebo přímo útočí – jsou v tom velmi efektivní, mají nože. Situace se vymkla kontrole, navíc socani u vlády v Brandenburgu straní nožům. V moderním nákupním centru na Karl-Liebknecht je 85 obchodů a restaurantů - Blechenovo centrum, po slavném malíři krajin Carlu Blechenovi - řádí zde již dlouhé týdny syrští mufls: nezletilí, ale i třicetiletí, kteří se za ně vydávají. Obyvatelům celého Brandenburgu již došla trpělivost.
   Loni zavraždil 17letý Syřan 82letou ženu. Plastiková taška přes hlavu a udušena. Pachateli je 17let. Zatím bez trestu. V pátek 12. ledna, tři Syřani (14, 15, 17) napadli mladý pár, mladý Syřan vytáhl nůž a muže hodlal zneškodnit terminálním způsobem. Naštěstí stará lékárnice z nedaleké apatyky přivolala policejní pohotovost. Starosta Cottbusu prohlásil, že rodiny útočníků musí být z města odsunuty. Samozřejmě k tomu nikdy nedojde.
    V sobotu 17. ledna napadli dva Syřané (15, 16) na městské promenádě 16letého gymnasisty, jeden ze Syřanů vrhl mladého Němce na stojící tramvaj, pak vytáhl nůž a řízl ho do  pravé části obličeje, rána šla až ke krku, poranil mu též ruku a rameno. Mladý Němec se zachránil až v nákupním centru, kde se zhroutil. Muž z ochrany obchodního centra: „ Slyšel jsem křik, pak jsem viděl krvavou stopu, a šel jsem po ní.“ Druhý den je policie dostihla. Syřan již před tím několikrát ohrožoval nožem ve škole učitele i žáky. Bez postihu.
    Mladý Norman vysvětluje novináři JungeFreiheit: je to jednoduché, kde je zadarmo WiFi, tam sedí spousty imigrantů, každý z nich má smartphone. I když domovy pro imigranty stojí na okraji města, už dávno ovládli městské centrum. 
     V Cottbusu založili již roku 2015 spolek „Vlast a budoucnost“, který organizuje protesty proti státní zvůli. Minulou sobotu demonstrace s mottem: „Braňme veřejný městský prostor.“ Desítky policejních vozů a blokování pochodu. Z náhodně jedoucího požárního vozidla se ozvalo „Haló patrioti“, osádka vozu už přišla o místo. Reportování v Bildu: „Neonacistická provokace a protiimigrační násilí“ 
     Loni se dvakrát pokusilo vedení města vynutit stop stav přijímání imigrantů, levičácká vláda v Brandenburgu to vždy odmítla. Pro imigranty platila povinnost domovské adresy, což částečně regulovalo počty imigrantů na lokální úrovni, vládnoucí socani to zrušili.

Žádné komentáře:

Okomentovat