úterý 17. dubna 2018

gasset syrie

Žádná lež není ani v českém zájmu

Ortega y Gasset napsal, že dlouhodobě žádná společnost nemůže záměrně ignorovat pravdu, jinak rychle skončí. Jsme toho svědky nejen v případě Skripal a chemického útoku v Sýrii, flagrantní lhaní i v ryze technických záležitostech jako je euro, skleníkové plyny, masívní invaze se vydává ze trpící uprchlíky z válek, ze zemí kde žádné války nikdy nebyly aj. Lhaní evropskounijního mainstreamu je doprovázeno plošnou mediální propagandou a bezskrupulózním nátlakem na populaci, který má nejbrutálnější podobu v současnosti pravděpodobně v Německu.
     Wolfgang Hubner v Journalistenwatch rozšifrovává hysterii kolem údajného chemického útoku v Sýrii. Pokud listujete Bildem – ekelhaftní mišmaš prolhaných báchorek a škodolibé válečnické hecování v článcích o syrském konfliktu. Nezastřená radost z americko-britsko-francouzských bomb nad Sýrií. Bylo by to neúnosné i v případě, kdyby byl Assad s ruským svolením zodpovědný za něco, proti čemu mluví tak mnoho argumentů.
    Pokud znechucený čtenář sáhne po údajně lepších novinách, po Frankfurter Allgemeine (FAZ) které se vydávají za hlavní německé noviny, pak hecování a lži jsou podávané v lepším obalu, ale se stejnou hanebností. Ve FAZ je to okamžitě jasné – bomby míří na Rusko a Putina. Dnešní hlavní úvodník napsal fanatický nepřítel Rusů Berthold Kohler, cynismus neskrývá ani v nadpisu „Poselství Putinovi“.
    Svět nemusí brát vážně kvakání mediálních ropuch jednoho státu, který zrovna nemá atomové ponorky a jehož mnohopohlavní změkčilou armádu „vede“ egem posedlá a duchovně chatrná ministryně s jedinou vizí – naplnit vazalskou povinnost k NATO. Němci bohužel vedení politickými a mediálnímu  velkoosly to vážně brát musí.
    Chtíc nechtíc, udeřila hodina, kdy všichni patrioti naší země musí v nějaké účinné podobě zorganizovat odpor a vystoupit proti mediálním a politickým silám, které jsou hlásnými troubami vykalkulované hanebnosti elit v USA, Británii a Francii.
    Žádná lež o těžce zkoušené zemi Sýrii, žádné hecování proti Putinovi a Rusku není v německém zájmu – naopak. Německo musí nasadit všechny své síly, aby po faktickém vítězství nad islamisty podporovanými západními mocnostmi a Saudskou Arábií, zavládl v zemi mír. Západu nevadí, že saudskoarabský bombový teror v Jemenu má na svědomí tisíce dětí a žen. Německo má elementární zájem na dobrých vztazích s Ruskem, politických, kulturních a hospodářských. 
    Merkelová, která bombardování Sýrie označila za nezbytné a uměřené, ví zcela přesně, že to nebyly žádné oběti údajného chemického útoku, co motivovalo Trumpa, Mayovou a Macrona. Spíš chtěli tito předáci tří upadajících mocností zamaskovat neúspěch pokusu o změnu režimu v Sýrii. A chtěli maximálně Putina oslabit, ponížit Rusko a pokud možná přiblížit vizi rozkladu této obrovské země. Extrémně agresívní kalkul americké geopolitiky proti Rusku, skrývá v sobě útok proti v budoucnosti nejmocnějšímu rivalovi USA, proti Číně. 
    Jedno je jisté: Pokud nezodpovědné štvaní západních velmocí povede k požáru, pak žádná jiná země nebude hořet rychleji než Německo. Všechny země se na tom rychle shodnou, a především Británie a Francie. Kdo o tom pochybuje, měl by si oprášit historické znalosti od třicetileté války až po tu poslední.  

Žádné komentáře:

Okomentovat