čtvrtek 24. listopadu 2016

propaganda

Oběti válečné propagandy?

Jsme my všichni v Evropské unii, rozhodl tzv. Evropský parlament. Facit: odložme na odpadová sběrná místa televizory a hoďme do koše všechny noviny. Kromě nahnědlé antinárodní propagandy tam nic jiného nenajdeme. Evropský parlament by mohl mít výjimečně pravdu. Bohužel tato instituce pracuje bez výjimek.
Středeční rezoluce Evropského parlamentu (EP) rozhodla, že jsme oběti ruské válečné propagandy. Parlament asi vycházel ze zprávy svého policy departament, kterou nazývají hloubkovou analýzou a je k přečtení na EP stránkách. 35 stránkový nesmyslný blábol ideologických pověr, který mixuje všechno se vším a postrádá minimální racionalitu. Z Ruska se šíří vládou sponzorovaná nenávist a dezinformace a cílem je destabilizovat EU. Proč by chtěli potopit loď, která je už potopená? EU je tak atraktivní, že i velmi chudí Moldavané i bohatí Britové s ní nechtějí nic společného.
    Instrumentem ruské propagandy má být televizní vysílač RT a sociální sítě. Obzvlášť silná má být propaganda ve východních zemích.
   Prezident Putin to odmítl, EP rezoluce svědčí o slábnoucím demokratickém povědomí na západě.
   Místopředseda zahraničně politického výboru EP, Javier Couso ze španělské Izquierda Unida prohlásil, že rezoluce EP je urážkou inteligence evropských národů, její obsah je extrémně nebezpečný a vede k přímé konfrontaci s Ruskem.
   Blogger D. Disqus: My ruští bloggeři (v Německu) nevedeme žádnou propagandu, jednoduše nás zajímají webovská fóra, pan Couso má pochopitelně pravdu. Ale levicové fašisty to nezastaví v jejich autoritativním antidemokratickém tažení. A velký předseda (Schultz) doufá, že bezsubstančními útoky na ruská média a svobodu projevu se odvede pozornost od počínání německé vlády. Člověk si musí klást otázku jak se dají všechny zločiny a přečiny radikálních „hostů“ a celá jejich invaze tajit před německým národem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat