pátek 13. ledna 2017

brusel unie

Bruselská EU Evropa nemá budoucnost...

Bývalý šéfredaktor Bildu a osobní poradce Helmutha Kohla Hans-Hermann Tiedje kritizuje v interview v Meedia německá (evropská) politickokorektní média. Tiedje je velkým profikem v oboru a bídě současné žurnalistiky rozumí jako málokdo. Noviny dneska neinformují, novinoví pisálci nás obtěžují svými emocemi. Např. jak informovala média o Trumpově zvolení? Lavina zklamání a odporu. Neuvěřitelně neprofesionální. 
   Osobní náhledy moderátorů úplně pohltily televizní prostor, noblesní a profesionální žurnalista - kdysi jsme znali „freelance“ novináře - se dnes nemá šanci uchytit. Moderátoři a novináři zneužívají televizní prostor a zaplňují ho svým bezobsažným a prázdným projevem. 
    Média by si měla položit otázku, proč se stále víc lidí obrací k internetu a hledají informace především tam – lidé už mají plné zuby televizních keců. 
    Komentování amerických voleb v Evropě bylo směšné. Nejdřív unisono evropští televizní tlučhubové vinili z výsledku neschopné statistiky prognostických ústavů, pak měli na mušce „hloupé, staré, bílé“ muže. Nakonec posunuli všichni svůj algoritmus pravdy a viníkem se stal Putin. Ten je vinen úplně vším. Nyní k němu dopsali Trumpa.  
    V Německu nám stejní televizní komentátoři sdělují, že Putin hodlá ve volbách zničit Angelu Merkelovou. Putin asi nenávidí kvalitní ženské, nejdřív Clintonová a nyní Merkelová. Veřejnost pojímá realitu úplně jiným způsobem než unifikovaná média.      
     Tiedje říká, že před 16 lety pracoval v jedné firmě, která plánovala konsorcium s Trumpem, který chtěl v Německu stavět mrakodrapy. Ztroskotalo to, Trump měl představu o 220 metrech, němečtí byrokrati do 150 metrů plus další omezení. Trump ztratil zájem. Tiedje jednal s Trumpovým finančním ředitelem - extratřída.  
    Tiedje se domnívá, že Trump radikálně svět změní, i kdyby realizoval jen část toho, co slibuje. Stěna s Mexikem, možná nebude až tak vysoká, ale určitě ji postaví – permanentní mediální mantra: žádná stěna nikdy nevyřešila žádný problém a do nekonečna ukazují zeď mezi NDR a západním Německem. Je to typický příklad mediální hlouposti, srovnávají nesrovnatelné a vyvolávají emoce. Stěny přece slouží k různým účelům. Např. čínská stěna proti nájezdníkům tisíciletí plnila účel a dala prostor pro evoluci čínské civilizace. 
   Je zajímavé, že Merkelová dává předem Trumpovi jakési podmínky, ale Erdoganovi žádné podmínky neklade.
   Sním o Evropě národů, jako de Gaulle. O Evropě, která je schopna čelit imigraci a ne se tvářit, že Syřani, Afghánci, Afričané sem náhodou přišli, jak vytrubuje CDU. Walter Laquer, jeden z největších historiků, napsal v r. 2006 profetické „Poslední dny Evropy“,  Carl Friedrich von Weizsäcker již 1994 otevřeně přemýšlel, jak čelit masové imigraci v „Ohrožený mír – dnes“. Současní politici viditelně nic z toho nečetli.
    Evropa potřebuje nové politiky, nové tváře, nové impulsy a myšlenky místo těch současných nesmyslů a evopskounijního byrokratického plundrování. Normované banány, formátované okurky – to není moje Evropa. Bruselská EU Evropa nemá budoucnost.

Žádné komentáře:

Okomentovat