čtvrtek 6. července 2017

nino spirli

Přijď, konečně už přijď (Vladimíre Vladimíroviči)

Přijď Putine, píše v excelentním il Giornale excelentní intelektuál Nino Spirli,  spisovatel, divadelní režisér, dramatik etc.
Drahý prezidente, smiluj se nad Itálií a pošli nám pár tisícovek kozáků a vezmi si nás. Zbýváš nám už jenom ty, poslední záchrana před evropskounijními antiitalskými šílenci, před imbecilními vládami. Zachraň nás před institucemi eroticko-moralistních fantazií, před politickými arogantními atrapami a partajními tajtrlíky, před uslintanými a zmatenými taloši cpoucími se lačně vepřovým hotdog a jehněčím kebabem, před domýšlivými a násilnými nulami. Zachraň nás před smradlavou hromadou falešných sluníčkářů, kteří se páří s nejhorší spodinou sousedních kontinentů...
    Prezidente, najdi ve svém pracovním diáři pět minut a pošli nám flotilu, nebo ponorky, tupolevy... Co uznáš za vhodné. Vím, že tobě naštěstí nechybí kompetence a invence. A já, bůh mi odpusť, že prosím o pomoc exkomunisty, myslím si upřímně, jsi lepší ty, než tento odpad, který nás obklopuje.
   Prosím, jednej rychle, moře je i tyto dramatické dny klidné a čas je příznivý a tvoje intervence bude velmi ceněna. Na podzim pak již zmizí většina z těch, kteří se vylodili v posledních letech, kteří okupují všechno v Itálii; zavřou se tisíce tajných mešit, zmizí tajní imámové a jejich ilegální vyznavači; naše města se očistí od predátorů a únosců, kteří kočují po celé zemi, kradou v turistických oblastech a v domovech důchodců; zmlknou kazatelé v bílých sutanách, kteří znásilňují a rvou božské tělo Ježíše Krista.  
    Zamysli se nad tím Vladimíre Vladimíroviči. Zde se změnilo podstatné. Lid Itálie se zvedá, padly už první kopance do zadku těch lhářů ve fotelech. 
     A půvabná patetická italština na závěr: Se, poi, all’orizzonte si vedesse stagliarsi la Tua stella, sai che siringata di ottimismo per il mio Popolo…
(A jestli za na obzoru objeví tvoje hvězda, věz, že to nalije optimismus do žil mého lidu..)

Žádné komentáře:

Okomentovat